Kultura

Otvoren Međunarodni sajam knjiga

Četrnaesti Međunarodni sajam knjiga i obrazovanja otvoren je večeras. Na sajmu je ove, kao i prethodnih nekoliko godina prisutno oko 100 izlagača, brojne izdavačke kuće, veliki broj autora iz regiona. Tokom sajma publika će biti u prilici da kupi nova izdanja, ali i da se sretne sa najzanimljivijim i najznačajnijim savremenim piscima iz okruženja koji će promovisati svoja djela.
Otvoren Međunarodni sajam knjiga
Portal AnalitikaIzvor

"U dobroj književnosti rijetko kad može da ponestane riječi. Zato je knjiga u stanju bez obzira koliko tehnologija bila napredna, da uvijek iznova okuplja svoje poštovaoce", istakao je na otvaranju Sajma njegov umjetnički direktor Nikola Nikolić.

Posljednjih nekoliko godina Sajam je uspostavio veze sa najrelevantnijim institucijama kulture, a jedan od važnih programa ovogodišnjeg je postavka „Velikani među vama“, u sklopu koje će poseban segment sajamskog prostora biti ispunjen reprodukcijama slika velikana crnogorske likovne umjetnosti.

Sajmovi knjiga nude nam nadu da literatura još uvijek ima važno mjesto u našim životima, istakla je Dragica Milić generalna direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

Sajam je otvorio ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Vladimir Tabašević.

Na sajmu koji će trajati do 11. aprila publika će moći da prisustvuje promocijama knjiga relevantnih savremenih autora: Faruka Šehića, Zorana Ferića, Jelene Lengold, Enesa Halilovića, Miraša Martinovića, Damira Karakaša, Barbare Delać, Aleksandra Bečanovića, Edina Smailovića.

Portal Analitika