Crna hronika

Vojvode: Publika vidjela prekomjernu upotrebu sile i klasično iživljavanje

Na jučerašnjoj utakmici (FK Sutjeska 2-2 FK Budućnost) publika je imala priliku da prisustvuje klasičnoj policijskoj torturi nad navijačima iz Podgorice. Demantujemo jučerašnje navode da su pristalice podgoričkog kluba pokušale da preko terena ili tribina dođu do navijača Sutjeske, saopštili su navijači nikšićkog kluba, popularne Vojvode.
Vojvode: Publika vidjela prekomjernu upotrebu sile i klasično iživljavanje
Portal AnalitikaIzvor

„Svi smo kao navijači svjesni naše uloge i odgovornosti u svakom problemu i tuči, ali je juče policijska neprofesionalnost bila glavni i odgovorni krivac.n Nakon što je sudija označio kraj utakmice, došlo je do komešanja između navijača i policije zbog ulaska par njih u teren, nakon čega su organi reda upotrijebili suzavac i kao po komandi počeli pendrecima da tuku sve koji su bili u kavezu za gostujuće navijače, a jasno je i neupućenima kako djeluje suzavac i koliko je neko u stanju da vidi kuda se kreće, a kamoli da se brani. Čitava nikšićka publika je mogla da vidi prekomjernu upotrebu sile i klasično iživljavanje“, ističe se u saopštenju Vojvoda. 

Naglašavaju da je svima jasno „nakon svih ovih godina kolika netrepeljivost i nesimpatisanje vlada između nas i navijača podgoričkog kluba“, 

„Ali ljudskost i navijačka solidarnost nam ne dozvoljavaju da ostanemo nijemi na događaje od juče, čiji je epilog mnogo teško povrijeđenih i uhapšenih navijača, kojima sigurno prijeti robija. Podrška povrijeđenima– sloboda navijačima 1988“, ističe se u saopštenju Vojvoda. 
 

Portal Analitika