Društvo

NOVA i SNP: Sramno postupanje policije

Nova srpska demokratija poručila je da je sramno ponašanje pripadnika MUP-a prema navijačima FK Budućnosti. Kažu i da u toku i nakon utakmice među navijačima, nije bilo nikakvih protivpravnih elemenata ponašanja.
NOVA i SNP: Sramno postupanje policije
Portal AnalitikaIzvor

„Ulazak navijača na teren da se pozdrave sa igračima svoga kluba ne može da bude razlog za prekomjernu upotrebu sile od strane policije, pogotovo ne da nakon toga policija izvlači ljude iz autobusa i goloruke i bez mogućnosti da se brane brutalno ih prebija“, poručuju iz NOVA-e.

Kažu i da njima iz Nove srpske demokratije nije nimalo čudno takvo ponašanje policije, sa kojim su, kako navode, dobro upoznati.

„Jasno je da je policija odabrala ''Varvare'' da preko njih izvrši generalnu probu za eventualni ponovni obračun sa građanima na nekom od protesta“, poručuju iz NOVA-e.

Potrebno je navode, što prije utvrditi individualnu odgovornost policajaca.

„Ovih dana, kada opet imamo djelovanje policije protiv golorukih građana i protiv pravoslavnih svetinja, svako ko na to ćuti ili to odobrava postaje isti onaj policajac koji je pendrekom udarao po glavi Čake Ivanovića i šunjao se brodićem oko krstionice na Miholjskoj Prevlaci i na sebe preuzima dio njihove krivice“, poručuju iz NOVA-e, a povrijeđenim žele brz oporavak.

SNP: Nadležni da što hitnije preispitaju činjenice

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozvala je nadležne organe da što hitnije preispitaju činjenice u vezi sa jučerašnjim dešavanjima poslije fudbalske utakmice Sutjeska - Budućnost.

“Zahtijevamo da javnost što prije bude upoznata sa svim detaljima ovih nemilih scena, kao što nas posebno interesuje ponašanje pripadnika policije i upotreba sile sa njihove strane. Energično zahtijevamo da što prije Savjet za civilnu kontrolu policije utvrdi da li je i zašto bilo prekomjerne upotrebe sile”, poručuju iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija pita ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžiću da li gleda, kako navode, “ove mučne scene ili mu je prevashodni cilj desant na Prevlaku i rušenje svetinja?”

“SNP najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja, uz još jedan apel da se utvrdi odgovornost i vinovnici ovakvih scena odgovaraju za počinjeno djelo”, poručuju iz SNP-a.

Portal Analitika