Društvo

Šteta od elementarnih nepogoda preko 800 hiljada

Šteta od poplava i požara u prethodnoj godini u Ulcinju procijenjena je na 30 hiljada eura, a šteta na maslinama koja je tom prilikom nastala iznosila je preko 800 hiljada eura, kazao je predsjednik Opštine Loro Nrekić na sastanku sa ministarkom bez portfelja Marijom Vučinović.
Šteta od elementarnih nepogoda preko 800 hiljada
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka je boravila u Ulcinju, gdje je razgovarala sa Nrekićem i predsjednikom Skupštine Ilir Čapunijem.

“Nrekić je Vučinović predstavio štete koje su pretrpjele porodice i vlasnici maslina prouzrokovanih poplavama i požarima u 2018. godini, kao i mjere koje je opština preduzela za prevazilaženje situacije, i naveo da šteta od poplava iznosi 30.000 eura a štete masline koje su nastale su iznosile preko 800.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Vučinović je upoznala nadležne o radu i funkcionisanju Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, dok je Vukota Stanišić, član Komisije i rukovodilac Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji- Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja,  predstavio subvencije koje Ministarstvo pokriva proizvođačima.

“Na sastanku je takođe insistirano da se proizvođači moraju upoznati i pripremiti sa mjerama koje trebaju preduzeti prilikom sličnih situacija, gdje je Vučinović istakla da se najjužnija Crnogorska opština može voditi dobrom praksom pojedinih opština, koje  iz lokalnog kapitalnog budžeta, opredjeljuju sredstva za realizaciju preventivnih mjera”, saopšteno je iz kabineta Vučinovićke.

Takođe,  Vučinović je sa predstavnicima opštine Ulcinj obišla  domaćinstva koja su pretrpjala štetu uzrokovanu elementarnim nepogodama.

 

Portal Analitika