Politika

Perović: Opozicija neće na izbore organizovane kao do sada

Opozicija je saglasna oko toga da se neće pojaviti na narednim izborima, ako budu organizovani kao dosadašnji, kazao je jedan od organizatora pokreta "Odupri se - 97.000" Džemal Perović.
Perović: Opozicija neće na izbore organizovane kao do sada
Portal AnalitikaIzvor

 On je poručio da su danas, prvi put nakon dugo vremena, na sastanku sa predstavnicima tog pokreta opozicione partije predstavljali njihovi lideri i da su dogovoreni zajednički koraci.

Perović je istakao da je današnji sastanak s liderima opozicije, održan na Rijeci Crnojevića, istorijski trenutak za Crnu Goru.

"Za sada smo dogovorili zajedničke korake, koordinacije, redovne sastanke. Dogovorili smo da sve odluke donosimo konsenzusom", naglasio je on.

Perović je istakao da izbore može da pripremi samo vlada na paritetnoj osnovi, "kao što stoji u Sporazumu koji smo potpisali". Poručio je i da se mora podići sva opoziciona partijska infrastruktura, te da se protesti moraju nastaviti, a partije dati svoj doprinos.

Perović je ponovio da demonstranti očekuju ostavke čelnih ljudi vlasti, tužilaštva, kao i Savjeta i direktora Javnog servisa.

 

Portal Analitika