Politika

Marković: Crna Gora zahvalna Rumuniji za podršku na EU putu

Crna Gora zahvalna je Rumuniji na podršci u procesu evropskih integracija i ostvarenju naše vizije razvoja, saopštio je premijer Duško Marković tokom zvanične posjete Rumuniji, gdje je doputovao na poziv predsjednice Vlade Vasilike-Viorike Dančile.
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me
Portal AnalitikaIzvor

Marković je tokom sastanka s rumunskom koleginicom saopštio da "Crna Gora pozdravlja politiku proširenja koju zagovara Rumunija".

Premijeru je ispred sjedišta Vlade u Palati Viktorija priređen svečani doček uz najviše državne počasti nakon čega su počeli zvanični razgovori dvoje premijera.

markovicrumunija

Nakon sastanka sa premijerkom Dančilom predsjednik Marković je razgovarao i sa predsjednikom Rumunije Klausom Vernerom Johanisom.

- Više puta sam rekao da je EU bez Zapadnog Balkana nepotpuna i da je NATO bez ZB nepotpun. Dobro je što je CG u NATO-u. Što se tiče EU budite uvjereni da ste na dobrom putu. Ne gubite strpljenje - kazao je predsjednik Rumunije. 

Ključne teme razgovora predsjednika Vlade Crne Gore sa najvišim zvaničnicima Rumunije biće bilateralna saradnja, proces evropske integracije Crne Gore, posebno u kontekstu rezultata i očekivanja naše zemlje, partnerstvo u NATO-u te situacija u regionu i šire, saopšteno je iz Markovićevog kabineta. 

 

Portal Analitika