Kultura

Priča o Florens Dženkins śutra u Dodestu

Hit predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u četvrtak, 4. aprila, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.Prema tekstu„Glorious“ britanskog pisca Pitera Kiltera, predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić.
Priča o Florens Dženkins  śutra u Dodestu
Portal AnalitikaIzvor

Duhovit i dirljiv komad govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu. Kilter ga jenapisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina prošlog vijeka u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Proslavila se operskom karijerom, iako nije umjela da pjeva. Predstava osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Dženkins bavila i čarobnu riječ - mito - koja joj je otvarala sva vrata.Ipak, priča o Florens Dženkins jei topla ljudska drama, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su nadvladali nedostatak talenta.

Igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović/Maja Stojanović.

Izbor muzike potpisuje Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Nošpal, a scenografiju Smiljka Šeparović.

Portal Analitika