Region

Kako je Jutka grebao: Nudio pare, dogovarao prelazak kod Šešelja, dan pred smjenu otišao na sastanak u Beograd

Sjednica Skupštine opštine Brus na kojoj je konstatovana ostavka Milutina Jeličića Jutke održana je danas, čime je seksualni predator i zvanično smijenjen sa funkcije predsjednika opštine Brus. Jutka je, inače, danima unazad pokušavao na sve načine da onemogući održavanje sjednice.
Kako je Jutka grebao: Nudio pare, dogovarao prelazak kod Šešelja, dan pred smjenu otišao na sastanak u Beograd
BlicIzvor

On je tako pregovarao sa odbornicima, pokušavao da ih odobrovolji, čak i potkupi, kako ne bi došli na zakazanu sjednicu i kako bi on ostao na čelu Brusa. Pošto nije bio siguran kako će glasati odbornici njegove odborničke grupe zbog naloga centrale Srpske napredne stranke, pokušao je da napravi dogovor sa odbornicima koji bi zajedno s njim prešli u SRS, o čemu se unaprijed dogovorio sa Vojislavom Šešeljom.

Kako saznaje "Blic", Jeličić je juče bio u Beogradu.

- Moguće je da nije uspio u svojoj namjeri da obezbijedi 15 odbornika koji neće doći na sjednicu i da tako spriječi sopstvenu smjenu, pa je došao na konsultacije. Vjerovatno su mu rekli da se ne igra i da uradi onako kako je dogovoreno - kaže izvor "Blica" iz SNS.

Ukoliko je to razlog Jeličićevog dolaska u Beograd, onda mu je juče poručeno i ko će naslijediti fotelju prvog čovjeka Brusa.

Dobila 6.000 eura da povuče prijavu?

Podsjetimo, Jeličić je prethodnih dana razgovarao i sa odbornicom M. Đ. koja ga je u martu prošle godine prijavila za seksualno uznemiravanje, a onda, po tvrdnjama izvora Blica, povukla prijavu, za šta je uzela novac.

- Prijavila ga je, njeno ime i prijava se nalaze u sudu, ali je naprasno odlučila da odustane od tužbe. Njena majka priča po Brusu kako je ispala pametna i kako je za to dobila šest hiljada eura od Jutke - naveo je izvor.

Sljedeće ročište za seksualno uznemiravanje zakazano je za 10. april, a to će biti prvo suđenje na koje Jutka odlazi kao čovjek bez funkcije i bivši predsjednik opštine. Na tom saslušanju biće, kao svjedoci oštećene Marije Lukić, saslušane sve žene koje su prijavile Jeličića za seksualno uznemiravanje, a u čijim slučajevima, po mišljenju tužilaštva, nije bilo dovoljno elemenata za podizanje optužnice.

Predsjednik Osnovnog suda u Brusu postupio je nezakonito kada je isključio novinare sa suđenja predsjedniku te opštine Milutinu Jeličiću - izjavio je predsjednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević. On je rekao da zakon jasno propisuje u kojim situacijama se može isključiti javnost.

Hoće li mediji moći na ročište?

Za slučaj iz suda u Brusu, predsjednik VKS kazao je da je zabrana izvještavanja nekorektna. Na pitanje ko je dužan da reaguje na takvo ponašanje predsjednika lokalnog suda precizirao je da se može podnijeti prijava disciplinskom tužiocu Visokog savjeta sudstva. Milojević je rekao i da će on sam podnijeti prijavu disciplinskom tužiocu ako mu novinarska udruženja dostave informacije o ovom slučaju.

Portal Analitika