Politika

Krivokapić: Što prije otpočeti pregovore o tehničkoj vladi

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, poručio je danas da je neophodno što prije otpočeti pregovore o formiranju tehničke vlade.
Foto: SDP
Foto: SDP
Portal AnalitikaIzvor

On je, nakon sastanka sa sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom, saopštio da se situacija u Crnoj Gori zaoštrava, te da OEBS ima mogućnost da pomogne.

– Vremena nemamo. Kao i devedesetih, pojavljuju se nacionalne tačke zagrijavanja – Berane, Miholjska prevlaka i druge – promjene u bezbjednosnom sektoru koje ne upućuju na demokratizaciju, ekonomsko-socijalna situacija koja je sve teža, sudske i tužilačke odluke koje nemaju povjerenje javnosti. Molba, sa svim iskustvom koje imam bila je: vremena nemamo, potrebno je što prije otvoriti pregovore o tehničkoj vladi. Znam da druge relevantne adrese u Evropi to podržavaju, da su to sugerisale vrhu vlasti i očekujem da vrlo brzo moramo sjesti za sto kako bi iz ovoga izašli na najbolji mogući način za Crnu Goru. Ničija vlast nije važnija od ove države – kazao je Krivokapić.

On je podsjetio da je sa Gremingerom sarađivao dok je predsjedavao parlamentarnom skupštinom OEBS-a.

– Tada je Švajcarska predsjedavala OEBS-om i onda smo imali puno zajedničke saradnje u Ukrajini i nekim drugim teritorijama, a sada moramo u Crnoj Gori da rješavamo vrlo slične probleme. Crna Gora je pokazala ogromnu zrelost, ogromnu građansku zrelost i zrelost u opoziciji. Rješenja koja su ponuđena su do kraja konstruktivna. Traži se tehnička vlada, traži se brz dogovor i traži se produktivno rješavanje problema u državi do izbora iduće godine. Taj stepen ozbiljnosti koji smo postigli u prošloj tehničkoj vladi sada treba dovesti do njene efektivnosti, da ona bude i realno produktivna, za razliku od ona tri mjeseca koliko smo imali prošli put – rekao je Krivokapić.

Portal Analitika