Politika

Simonida Kordić: Vraćam se na posao, ovo je moja mala pobjeda

Rješenjem Komisije za žalbe poništena je odluka potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Miloša Konjevića, koju je donio 7. februara, u odsustvu predsjednika Stevana Katića, a kojom je Simonidi Kordić ukinuto radno mjesto rukovoditeljke Kancelarije za međunarodnu saradnju.
Foto: M. Babović
Foto: M. Babović
Radio JadranIzvor

Kako je za Radio Jadran kazala Simonida Kordić, njena stranka, Demokratski front (DF), od početka je tvrdila da je riječ o nelegitimnoj i nelegalnoj odluci, što je, kaže, na kraju rješenjem Komisije i potvrđeno.

– Pozivam da se više ne dopuštaju ovavke skandalozne situacije, koje samo bespotrebno potresaju opozicionu vlast. Danas se nalazimo u situaciji kada narod pokazuje jedinstvo na protestima, pa je obaveza svakog opozicionog političara da pruži doprinos održanju opozicione vlasti, a ne da nepotrebno izaziva sukobe i destabilizuje je – navodi ona.

Kordić navodi da je ovo njena mala pobjeda.

U obrazloženju rješenja navedeno je da je Komisija razmotrila žalbu i  našla da ožalbeno rješenje treba poništiti i vratiti prvostepenom organu na ponovni postupak odlučivanja. U ovom slučaju predsjedniku Opštine, Stevanu Katiću.

Ovim je i sporna odluka Konjevića, koju je donio na osnovu generalnoig ovlašćenja koji mu je u odsustvu dao Katić, da će radi obezbjeđenja efikasnog i ekonomičnog obavljanja poslova iz djelokruga Kabineta predsjednika Opštine u okviru Kabineta, pored Odsjeka za informacione sisteme i informisanje, te Službe za kadrove, djelovati i Kancelarija za međunarodnu saradnju.

Portal Analitika