Protokol

Predsjednik Skupštine razgovarao sa generalnim sekretarom OEBS-a

OEBS veoma cijeni posvećeno učešće Crne Gore i predsjednika Skupštine lično u aktivnostima ove organizacije, a ozbiljnost u razmatranju preporuka vezanih za unaprjeđenje izbornog procesa može biti primjer drugim državama – istakao je između ostalog generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger na današnjem sastanku u Skupštini Crne Gore sa predsjednikom Ivanom Brajovićem. 
Predsjednik Skupštine razgovarao sa generalnim sekretarom OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

Greminger je rekao da će OEBS nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u sprovođenju ključnih reformi i izrazio očekivanje da će svi politički subjekti doprinijeti da se aktivnosti na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva završe što prije.
Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo kontinuiranim susretima i dobrom saradnjom sa predstavnicima OEBS-a i rekao da Crna Gora nastoji da dostigne da svaki naredni izborni proces bude sproveden u još boljem ambijentu. 
U tom smislu, predsjednik Skupštine je podsjetio da je krajem 2018. formiran privremeni Odbor za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, kako bi poslanici vladajuće većine i opozicije sa nevladinim organizacijama i akademskom zajednicom sveobuhvatno unaprijedili izborni ambijent. 
Brajović i Greminger, koji su se danas sastali treći put, saglasili su se da u Crnoj Gori postoji živopisna medijska scena, kao i da reforme medija i bezbijednost novinara i dalje treba da budu visoko na listi prioriteta.
 

Portal Analitika