Košarka

KK „Volcano All Star“ na turniru u Atini

Mladi košarkaši kluba „Volcano All Star“ učestvovaće na međunarodnom turniru koji se od 4. do 7. aprila igra u Atini.  
Foto: KK „Volcano All Star“
Foto: KK „Volcano All Star“
Portal AnalitikaIzvor

Oni će imati priliku da igraju protiv bivših prvaka Evrope, Olimpijakosa i Panatinaikosa.

– Zahvaljujući partnerstvu s kompanijom Vezuv u sklopu kampanje Volcano Sport Support omogućeno nam je da polaznicima našeg kluba obezbijedimo što kvalitetnije treninge sa kompetentnim i školovanim trenerima u pozitivnom okruženju, kao i mnogobrojne domaće i međunarodne turnire poput predstojećeg u Atini. Već nakon četiri sezone rada možemo reći da Volcano All Star prerasta u ozbiljan i ambiciozan klub, koji broji preko 250 članova, uzrasta od šest do 18 godina. Cilj nam je da se kroz treninge i utakmice kod polaznika naše škole košarke razvije ličnost, upornost, disciplinu, odgovornost, kreativnost, timski duh i zajedništvo. Krajnji cilj je da dijete zavoli sport, odnosno košarku – saopštio je Portalu Analitika jedan od osnivača podgoričkog kluba i njegov trener, Savo Đikanović.

Dodaje da žele da budu drugačiji od ostalih klubova ne samo po inovativnim treninzima i pedagoškom pristupu djeci, već i po kreativnim i zanimljivim turnejama i turnirima koje periodično organizuju kako u regionu, tako i inostranstvu.

– Zahvaljujući prijateljskim vezama koje osnivač kluba Vlado Šćepanović i ja imamo s pomenutim klubovima, uspjeli smo da obezbijedimo ove utakmice, što je za klub ogromna čast, a za djecu jedno nezaboravno iskustvo. Naša djeca će dobiti priliku da se, igrajući u njihovim dvoranama, oprobaju i vide gdje su u odnosu na svoje vršnjake iz Olimpijakosa i Panatinaikosa. Osim planiranih utakmica bićemo gosti na utakmici zadnjeg kola Evrolige PanathinaikosBudućnost koja se igra 4. aprila u dvorani OAKA, a dan kasnije bićemo gosti i na utakmici Evrolige Olimpijakos–Darušafaka u dvorani SEF Mira i Prijateljstva – zaključuje se u saopštenju Đikanovića.

Portal Analitika