Podgorica

Predstavljena prva Mikro 020 lokacija – zeleni kutak u Ulici Princeze Ksenije (FOTO)

U okviru projekta Mikro 020 danas je u Ulici princeze Ksenije na Zabjelu predstavljena prva nova uređena lokacija koja predstavlja početak realizacije najavljenog projeta koji će Glavni grad u kontinuitetu sprovoditi.
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

“Uređivanjem ove lokacije dobili smo jedan novi urbani kutak na Zabjelu, baš kao što smo prije nekoliko dana i najavili prilikom predstavljanja projekta Mikro 020”, istakla je zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić prilikom obilaska prve Mikro 020 lokacije.

Ona je naglasila da će u okviru ovog projekta Glavni grad, u saradnji sa parterima, raditi na uređivanju deset lokacija u prvoj fazi i to na lokacijama koje su posredstvom gradskih službi kandidovali građani.

0204ulicaprincezeksenije1

“Želja i namjera gradske uprave je da u saradnji sa partenrima na ovom projektu i građanima Podgorice u svim djelovima grada kreiramo nove urbane džepove i da ih obogatimo dodatnim sadržajima, te na taj način podignemo kvalitet života u Podgorici na viši nivo” saopštila je zamjenica gradonačelnika.

Vujačić je istakla da je na pomenutoj lokaciji uređivanje realizovano u saradnji sa partnerima iz kompanije Izvorska voda Suza i partnerima gradske uprave na cijelom projektu, strukovnom udruženju Saveza arhitekata Crne Gore, i izrazila zahvalnost u ime Glavnog grada na podršci i doprinosu koji su dali u cilju realizacije ovog projekta.

0204ulicaprincezeksenije2

Ona je istakla da će Projekat Mikro 020 prolaziti kroz nekoliko faza – prva faza projekta je određivanje i definisanje lokacija, trenutno postoji 10-ak nominovanih lokacija od strane građana preko gradskih službi, kao i izrada idejnih rješenja i projekata, druga faza sadrži prikupljanje sredstava i sanaciju prostora, dok treća faza predstavlja oživaljavanje prostora i njegovo stavljanje u funkciju.

0204ulicaprincezeksenije3

“Sve lokacije dobiće svoju namjenu, neke, kao ova, biće zeleni kutak, neke će biti pretvorene u nove parkovske površine i obogaćene dodatnim sadržajima, uglavnom će to biti multifunkcionalni prostori koji će koristiti našim sugrađanima. Naša je ideja da se građani aktivno uključe u ovaj projekat jer smatramo da ovaj projekat može da promijeni lice grada i izgled mnogih djelova Podgorice i to kroz njihovo aktivno učešć gra]ana koji će u konačnom biti korisnici svih tih prostora”, zaključila je Vujačić.

0204ulicaprincezeksenije4

“Neposredna blizina Resursnog centra “1. jun”, kao i veliki broj djece koja prolaze ovim puetma ka školi su nas motivisali da kontaktiramo Glavni grad i zajedno, u vrlo kratkom roku, realizujemo ovaj projekat, na lokaciji koja je nedavno predstavljala divlju deponiju na Zabjelu. Naša donacija je bila vrijedna 7.500 eura i sa zadovoljstvom želim da istaknem da su stanovnici ovog dijela grada oduševljeni. Nadam se da će zajedno sa nama održatavi ovaj ambijent i da ćemo svakodnevno uživati u njemu”, saopštio je jedan od osnivača kompanije Izvorska voda Suza – Water Group d.o.o. Miro Perović.

Portal Analitika