Košarka

Atmosfera linča, da li je namjerno?

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je organizacija druge utakmice polufinalne serije plej-ofa ABA lige bila veoma loša i izrazio sumnju da li su sva dešavanja, među kojima je bilo uvreda, bila unaprijed pripremljena.
Atmosfera linča, da li je namjerno?
Portal AnalitikaIzvor

"Crvena zvezda čestita svom rivalu na pobjedi, što su maloborojni predstavnici kluba u hali i učinili odmah nakon utakmice. Odnos između igrača, trenera, većine funkcionera dva kluba je više nego korektan, međutim, organizacija utakmice je bila izuzetno loša. Ostaje da se pitamo namjerno ili ne", navodi se na sajtu kluba.

Iz Zvezde ističu da je sve podsjećalo na dešavanja završnice Kupa Radivoja Koraća prije dvije i prošle godine u Nišu, kada su viđeni brojni incidenti sa tribina, a da su u subotu od izlaska iz autobusa, preko zagrijavanja, pa do završetka utakmice bili na udaru.

"Dobili smo jeftinu neargumentovanu "lekciju" iz košarke i morala od čovjeka koji se u njoj nalazi dvije godine, zaboravljajući da košarka nije ni počela niti će se završiti sa njim", aludirali su na predsjednika Partizana, Ostoju Mijailovića.

Dalje se dodaje da se drugi meč u seriji pretvorio u pokušaj linča i vrijeđanje, ali i do fizičkog ugrožavanja bezbjednosti malobrojne delegacije KK Crvena zvezda u dvorani.

Kako su naveli, "odbor za doček" i vrijeđanje bio je još na parkingu prije ulaska u dvoranu za igrače Zvezde kada je upaljačima gađan i trener, a tvrdi predmeti bacani su i prilikom njihovog predstavljanja.

"Bilo je uvredljivih pjesama na račun igrača, predsjednika kluba i degutantnog transparenta, bacanja raznih predmeta na teren (upaljači, kovanice, plastične flaše, ključevi, pa i baterije...), uključujući i pirotehnička i eksplozivna sredstva, prilikom svake odluke sudija koja nije bila po volji "nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima", kao i topovskih udara i bakljade".

Crvena zvezda saopštava da "ne želi da bude kolateralna šteta loših rezultata jednog fudbalskog kluba i nečijih ambicija koje se poslije "performansa" mogu nazvati samo bolesnim i kao odskočna daska za nešto veće", uz poruku da će učiniti sve da na najbolji način organizuje majstoricu za finale ove subote.

Portal Analitika