Fudbal

Protiv Budućnosti druga priča

Nijesu fudbaleri Sutjeske uspjeli da donesu sva tri boda iz Radanovića iz meča sa Grbljem, pa im se uoči derbija, a on će, po sve. mu sudeći, i te kako, uticati na konačan ishod šampionata, prednost u odnosu na Budućnost svela na svega pet bodova.
Protiv Budućnosti druga priča
Portal AnalitikaIzvor

Loše su odigrali izabranici Nikole Rakojevića, ali nije ni domaćin bio bolji. U najkraćem, izostala je prava prvenstvena predstava, a tome su u najvećoj mjeri “kumovali” loši uslovi za igru.

Napadač Božo Marković kaže da sigurno neće odigrati tako u srijedu, iako se tome možda nadaju Podgoričani.

- Sparno vrijeme, a teren nikakav. Eto, bio je samo zelen. Nijesmo navikli da igramo na takvim stadionima, ali ne želimo sad da tražimo opravdanje. Odigrali smo ispod nivoa i ulili nadu glavnom rivalu da smo zapali u igračku i rezultatsku krizu. Nijesmo u većini proljećnjih mečeva oduševljavali igrom, ali bodove smo pripisivali, stizali do pobjeda preokretima, pa su nas, valjda, zbog toga i rjeđe analizirali, komentarisali… Kad Sutjeska ne dobije to kao da je glavna tema, ali ne smeta nam, navikli smo i razumijemo konkurente. Titule, već četiri godine zaredom, stižu kraj Bistrice, igramo najbolji fudbal i motivišemo svoje protivnike. Dakle, očekujemo i da Budućnost u srijedu stigne u Nikšić raspoložena za igru, ali vjerujem da ćemo im pružiti adekvatan odgovor - kazao je prvi strijelac Sutjeske Božo Marković.

Bez obzira ko od vječitih rivala koju poziciju zauzima na tabeli, susreti Sutjeske i Budućnosti, uvijek zavređuju posebnu pažnju kompletne crnogorske fudbalske javnosti. Dešavalo se i da ta dva tima nijesu u istom rangu takmičenja, ali strasti su uzavirale uoči derbija, a pogotovo među navijačima.

Dakle, u Nikšiću se, s razlogom, posljednjih dana, priča samo o predstojećoj utakmici.

Prvotimac Stefan Stefanović, koji je dao značajan doprinos osvajanju trofeja ne želi da komentariše činjenicu da im je Budućnost sada za petama.

- Žao nam je što nijesmo slavili u Radanovićima, ali ne opterećuje nas to mnogo, jer preostalo je dosta mečeva do kraja šampionata. Znamo što se od nas očekuje u derbiju, i ne samo protiv Budućnosti, a pogotovo zbog toga što igramo na svom terenu. Nije tačno da ova utakmica odlučuje ko će na kraju podići šampionski pehar. Istina, ovi bodovi će imati veći rezultatski značaj, meč sam po sebi nosi posebnu draž. Nije naš tim ni lani nikome prijetio, kada smo imali po 20 bodova više od prvog pratuoca, pa neće ni ove sezone, ali jasno je da se nadamo pobjedi. Uostalom, želimo pobjedičku igru po kojoj smo već prepoznatljivi, da li će ona donijeti povoljan ishod i najaviti ostvarenje i ovogodišnjih naših snova, vidjeće se vrlo brzo - riječi su Stefanovića.

Portal Analitika