Društvo

Gimnazijalci podržani sa 2000 eura za ideju na 11. UpShift radionici

Ovog vikenda Laboratorija za inovacije Kreaktivator organizovala je 11. UpShift radionicu na kojoj su učestvovali mladi iz cijele Crne Gore. Nakon 3 dana vrijednog rada žiriju su predstavili kreirana rješenja za probleme u svojim zajednicama koje su prepoznali. 
Gimnazijalci podržani sa 2000 eura za ideju na 11. UpShift radionici
Portal AnalitikaIzvor

Na 11. UpShift radionici jedna od mentorki bila je i profesorica hemije u Gimnaziji Dejana Dizdar, a jedan od odabranih timova za učešće bio je tim učenika, takođe iz Gimnazije, koji su sačinjavali: David Vušurović, Ivona Vuković, Katarina Perović, Mihailo Novaković i Petar Kavaja.

Dizdar je radila sa mladima sa Žabljaka na problemu bezbjednosti pješaka na planinskim stazama, dok je tim mladih sa Cetinja radio na problemu poštovanja različitosti. Obije ideje su prepoznate od članova žirija i dobile su podršku od po 2000 eura za realizaciju.

2

Učenici JU Gimnazije su, na ranijim UpShift radionicama, podržani i za ideju Infopoint-a i Medijatorskog kluba.

Laboratorija inovacija za mlade Kreaktivator je inicijativa nastala pod okriljem Unicef Montenegro finansirana od strane ING i podržana od Ministarstva prosvjete Crne Gore, a implementirana od strane DigitalizujMe.

Portal Analitika