Crna hronika

Sve upućuje da su požari na vozilima doktora podmetnuti

Nalaz Forenzičkog centra u Danilovgradu upućuje da je u novembru prošle godine podmetnut požar na automobilu „kia sorento“ ginekologa Blaža Varagića, koji je bio parkiran ispred stambene zgrade u naselju Pruška.
Foto: Radio CG
Foto: Radio CG
PobjedaIzvor

Istraga

Portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, tužilac Denis Zvrko saopštio je za Pobjedu, da je po naredbi tog tužilaštva Forenzički centar izvršio vještačenja.

- Dokazano je prisustvo benzina i dizela u materijalu koji je izuzet sa mjesta požara - kazao je tužilac Zvrko.

Tužilac je za Pobjedu saopštio da je u toku izviđaj povodom događaja koji se desio 1. Marta kada je u Ulici Milorada Šćepanovića u bjelopoljskom naselju Rasadnik, izbio požar na automobilu „tojota rav“ vlasništvo psihijatra Aleksandra Zlajića.

- U dosadašnjem postupku izvršeno je potrebno vještačenje. Izuzeti su video snimci koje su zabilježile kamere na objektima u okolini. Prikupljaju se obavještenja od građana i dostavljaju se podaci o elektronskom komunicijskom saobraćaju - kazao je tužilac.

Kako je naveo iz izvještaja Forenzičkog centra proizlazi da je u dostavljenom materijalu, koji je izuzet sa mjesta požara, utvrđeno prisustvo benzina.

Vještačenje

Podvukao je da je u toku postupak izviđaja protiv NN učinioca zbog krivičnog djela uništenje i otuđenje tuđe stvari.

-Prikupljaju se potrebna obavještenja i preduzimaju druge mjere i radnje, s ciljem otkrivanja učinioca - zaključio je tužilac Zvrko.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika