Dobrašinović: Ozdravljenje boksa kreće sa sjevera

Nakon što su u „Nikoljcu“ bokseri Bijelog Polja ugostitili na javnom sparingu svoje kolege iz Radničkog, Beranci su Bjelopoljcima uzvratili gostoprimstvo u svojoj novootvorenoj dvorani. I drugom javnom sparingu ovih klubova prisustvovao je direktor Bokserskog saveza Crne Gore Zdravko-Rujke Matović, koji je klubovima poklonio vrijednu sportsku opremu: trenerke, šuškavce i kape.
Dobrašinović: Ozdravljenje boksa kreće sa sjevera
Portal AnalitikaIzvor

- Imamo tradicionalno dobre odnose sa BK Bijelo Polje. Krenuli smo u zajedničke treninge i sparinge sa namjerom da se djeca druže, da razvijamo kvalitet. Boks u Crnoj Gori je stagnirao dugo godina i mislim da sada kreću bolji dani crnogorskog boksa, i to upravo sa sjevera, rekao je trener Radničkog Vučić Dobrašinović. - Masovnosti ima u oba kluba, ima talenata od pionira do seniora, kao što su kod nas Remzo Iković, Arslani, nekoliko talentovanih juniora, iz Bijelog Polja mi se posebno svidjaju Smolović, Mrdović, Božović i nekoliko kvalitetnih omladinaca, koji se pravilno razvijaju i uz kvalitetan i sistematski rad bi mogli da donesu Crnoj Gori medalje sa velikih takmičenja. Imamo dobre uslove za boks u Beranama, a radimo na tome da se oni još poboljšaju jer treba da namjenski opremimo neki prostor u novoj dvorani. Sada nam je i Savez donirao vrijednu sportsku opremu, na čemu smo zahvalni predsjedniku Blažu Šaranoviću i direktoru Zdravku Matoviću, i to je još jedan od vidova poboljšanja uslova za rad - rekao je proslavljeni Vučić Dobrašinović.

I prvi čovjek bjelopoljskog kluba Mugoša Kovačević vjeruje da za budućnost crnogorskog boksa ne treba brinuti.

- Naš klub egzistira već deset godina i iznjedrio je dosta dobrih boksera. Imamo izvanrednu saradnju sa svim klubovima u Crnoj Gori i upravo težimo na tome da ta saradnja bude što bolja, da se djeca druže... Bili smo na pripremama reprezentacije u Budvi, radili smo zajednički sparing u Podgorici sa bokserima iz ovog grada, Budve i Zete, sada imamo sparinge sa Radničkim. Na ovaj način pokušavamo da nadomjestimo to što nije odavno bilo Lige. Uz to mi često idemo na razna takmičenja u okruženju, redovni smo učesnici Beogradske lige, a probaćemo u Bijelom Polju da organizujemo, po ugledu na nekadašnju „Beneks ligu“ neko takmičenje, koje će okupiti boksere iz Crne Gore i okruženja. Naš klub ima jedne od najboljih uslova za bavljenje boksom u Crnoj Gori, imamo odličnu podršku Opštine, kao i Bokserskog saveza, koji nam je ovoga puta donirao sportsku opremu, što nam puno znači, tako da vjerujem u ozdravljenje crnogorskog boksa - poentirao je „alfa i omega“ Bjelopoljaca Mugoša Kovačević.

Portal Analitika