Fudbal

Savo Milošević blizu klupe Partizana

Na klupu beogradskog Partizana bi veoma brzo trebalo da sjedne Savo Milošević, saznaju "Novosti".
Savo Milošević blizu klupe Partizana
Novosti/Portal AnalitikaIzvor

Ovo je iznenađujuća vijest za sve, jer se ime bivšeg golgetera crno-bijelih nije pominjalo u svim problematičnim situacijama u posljednje vrijeme kad bi ova tema bila otvorena u Humskoj.

Kad bi pozicija šefa stručnog štaba bila upražnjena, prvi favorit je u posljednjih nekoliko puta bio Ilija Stolica. On se. međutim, ni na sastanku u ponedjeljak nije dogovorio sa čelnicima Partizana, koji su morali da krenu dalje u potragu za nasljednikom Zorana Mirkovića.

Velika želja uvijek je i Marko Nikolić, koji je sjajno komandovao do duple krune prije dvije godine. Postojali su i tu kontakti, ali dogovor nije postignut. Kad je i povratak Nikolića definitivno postao nemoguća misija, neočekivano je u prvi plan izbio Savo Milošević.

Očekuje se da veoma brzo predsjednik Milorad Vučelić razgovara o detaljima sa bivšim asom. Ako postignu dogovor, sve bi morao da aminuje i Upravni odbor crno-bijelih. Sve to bi moglo da se dogodi veoma brzo, pa bi Milošević već u srijedu mogao da postane novi šef struke.

Savo Milošević je rođen 2. septembra 1973. godine u Bijeljini i još kao dječak došao je među crno-bijele. Dres prvog tima nosio je od 1992. do 1995. odigrao je 98 mečeva i postigao 65 pogodaka, a potom je dugo igrao u inostranstvu (Aston Vila, Saragosa, Parma, Espanjol, Selta, Osasuna, Rubin).

Dres reprezentacije nosio je čak 102 puta i postigao 37 golova.
 

Portal Analitika