Fudbal

Sautgejt prijavio rasizam: Čuo sam kako su navijači vrijeđali Rouza

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Garet Sautgejt, rekao je nakon trijumfa njegovog tima u Podgorici (5:1), da će UEFA-i prijaviti rasističke ispade na stadionu pod Goricom, jer su, tvrdi, crnogorski navijači vrijeđali beka Danija Rouza na rasnoj osnovi.
Sautgejt prijavio rasizam: Čuo sam kako su navijači vrijeđali Rouza
Portal AnalitikaIzvor

Definitivno sam čuo da su vrijeđali Rouza kada je dobio žuti karton u finišu utakmice. Nema sumnje da se to dogodilo i da ćemo prijaviti slučaj UEFA-i. Znam šta sam čuo. Definitivno ćemo se pozabaviti time, jer moramo zaštiti naše igrače – rekao je on novinarima nakon meča.

Upitan da li su navijači vrijeđali i Rahima Sterlinga, kada je proslavljao gol ispred tribune sa našim navijačima, Sautgejt je odgovorio da nije siguran.

Kratko sam razgovarao sa Rouzom, ali nisam stigao da razgovaram sa Sterlingom – naveo je on i dodao da se i u Engleskoj suočavaju s problemom rasizma.

Ne mislim da su svi Crnogorci ovakvi i da su odgovorni za to što se desilo. Dočekani smo lijepo, navijači su na pravi način bodrili svoj tim tokom većeg dijela meča, tako da odlazimo s utiskom o lijepoj zemlji – kazao je Sautgejt.

On je rekao da je zadovoljan ubjedljivom pobjedom svog tima u Podgorici.

Ponosan sam na momke. Prešli smo dosta prepreka i pokazali mnogo, ovo je veliko ohrabrenje – poručio je Sautgejt.

Portal Analitika