Region

Vučić plakao kao kiša: Ovo je bio zločin nad našom djecom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić veoma emotivno je u Nišu, na obilježavanju dvije decenije NATO bombardovanja, doživio susret sa Slađanom Vučkovićem, podoficirom koji je tokom NATO kampanje izgubio obje šake.
screenshot
screenshot
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednika su, dok mu se obraćao tokom govora u Nišu, savladale emocije: “Dragi Slađan, divni čovjek, podoficir koji je izgubio obje šake, naletio je na 107 minu koju su zločinci bacilli, ali ima unuke i imaće ih još, ako Bog da…”, obratio se Vučić Vučkoviću na obilježavanju dvije decenije od početka NATO agresije.

– Hvala vam na junaštvu, na odanosti otadžbini. Nema ništa preče i važnije od otadžbine. Hvala vam beskrajno za sve što se za otadžbinu uradili i djecu spasili od zločinačkih mina – rekao je Vučić i potresen njegovom sudbinom, tokom govora povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja, čak i zaplakao.

– Za razliku od vas, ja mogu i da plačem. Imam pravo na to, vi nemate, jer Bogoljub i Anđela bi se ljutili – rekao mu je predsjednik.

 Niko nije odgovarao za zločine, sprski civili bili su za NATO samo greška. Za nas oni nikad neće biti greška ni otićiu zaborav. Dvije i po hiljade života nećemo i ne smijemo da zaboravimo. Greška su oni koji su ih ubili. To Srbija danas smije i mora da kaže, jer ma koliko radili protiv nje, Srbija je jača i snažnija nego što je ikada bila. 20 godina poslije bombardovanje, budućnost je naša obaveza. Srbija je sada 10 puta jača nego 1999. i 20 puta jača nego 2008. a jasno je da drugi to ne žele, rekao je Vučić.

"Krenuli su da sruše Srbiju"

Aleksandar Vučić je upozorio da su neki krenuli u rušenje Srbije, a građanima poručio da niakda ne dopuste da neko sruši slobodu, nezavisnost i samostalnost Srbije.

"Krenuli su da sruše Srbiju... Poručujem ovog 24. marta - ja sam ovdje među vama i svake godine unazad pet godina obilježavamo ovaj dan, a prije toga smo to zvali kampanjom, stidjeli smo se da pravim imenom nazovemo zločin, agresiju. Krenuli su da sruše Srbiju. Nemam šta drugo da vam kažem, šta god da se dogodi, meni, bilo kome od nas, nikada nemojte da dopustite da sruše slobodu, nezavisnost i samostalnost Republike Srbije", poručio je Vučić.

"Nikada, nikome i zapamtite ove moje riječi", dodao jeon.

 

Portal Analitika