Fudbal

SAUTGEJT: Znam kakva je atmosfera ovdje, navijači su adut Crne Gore

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da zna da njegovu ekipu čeka paklena atmosfera pod Goricom, i dodao da su igrači dovoljno iskusni da se izbore s tim, te da će kvalitet doći do izražaja. Fudbalska reprezentacija Engleske doputovala je večeras u Podgoricu, gdje je sjutra očekuje susret protiv Crne Gore u drugoj rundi kvalifikacija za EURO 2020. godine. Gordi Albion će odraditi trening na DG areni.
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

- Bio sam ovdje prošli put, znam koliko strasti imaju navijači prema timu i zemlji. To je nešto što je njihov adut, to podiže njihovu igru, ali želimo da se skoncentrišemo na stvari na koje možemo da utičemo. Susretali smo se sa tim izazovima ranije - rekao je Sautgejt.

On je prokomentarisao to što su prilikom prethodnog gostovanja "albiona" uletjeli predmeti u teren, te što su navijači sa istoka pljunuli Ešlija Kola.

- Mi smo gosti i s poštovanjem pričamo o rivalu. Možemo da pričamo o "neprijateljskim" atmosferama, i na našim terenima, i u cijelom svijetu. Uvijek se spremamo za sve, ali je najvažnije da se spremimo taktički i za igru - kazao je Sautgejt.

sautgejt1

Selektor Engleske je ocijenio da je Crna Gora opasan tim i da njegova ekipa mora biti oprezna.

- Gledali smo sve mečeve u Ligi nacija, a Crna Gora je trebalo da pobijedi u Bugarskoj. Nije zbog čudne sudijske odluke. Opasan tim u kontranapadima, moramo da vodimo računa i o dugim loptama. Što se tiče nedostataka, ne bi bilo umjesno da govorim o njima sada - kazao je on.

dzordanhenderson

Vrlo bitna stvar u sjutrašnjem meču biće koncentracija, smatra kapiten Džordan Henderson.

- Najvažnije je da se skoncentrišemo, da budemo tim i da odigramo dobro. I mladi igrači moraju da igraju u takvoj atomosferi, nemamo problem s tim - poentirao je Henderson.

Portal Analitika