Košarka

Budućnost Voli na megdan Cedeviti

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Zagrebu sa Cedevitom prvu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige.
Budućnost Voli na megdan Cedeviti
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički i zagrebački tim ligaški dio šampionata završili su sa istim učinkom, po 16 pobjeda i šest poraza, ali je drugo mjesto i eventualna majstorica u polufinalnoj seriji zahvaljujući boljem međusobnom skoru pripala hrvatskom šampionu.

Cedevita je prvi ligaški međusobni duel pred svojim navijačima dobila 63:58, dok je u Podgorici slavila Budućnost 80:78.

Do sada su odigrali 31 zvaničan meč, od kojih je Cedevita dobila 16.

Budućnost je u Zagrebu slavila tri puta u 14 do sada odigranih mečeva.

Podgorički i zagrebački tim treći put rivali su u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Cedevita je 2015. godine, nakon velikog preokreta, sa 3:2 u seriji izborila finale, dok je prošle sezone Budućnost sa 2:1 u pobjedama izborila borbu za trofej, koji je kasnije i osvojila.

To je podgoričkom timu i jedino finale regionalnog takmičenja, dok je Cedevita četiri puta bila finalista, ali nijednom nije osvojila trofej.

Trener Budućnosti Jasmin Repeša, predvodeći Cedevitu, izgubio je dva finala, 2014. od Cibone i godinu kasnije od Crvene zvezde.

Kapiten Suad Šehović poručio je da podgorički košarkaši u predstojećim duelima sa Cedevitom moraju izvući najbolje iz sebe.

“Došao je onaj dio sezone za koji smo se borili, igrali i spremali - za najvažnije utakmice u kojima moramo biti najbolji, utakmice koje će odlučiti da li je sezona uspješna ili neuspješna. Spremamo se, najvažnije je da smo zdravi i da smo svi na okupu. Dobro se poznajemo. Odigrali smo dva meča tokom sezone, tako da će nijanse odlučiti”, rekao je Šehović.

On smatra da će pobijediti koncentrisanija i borbenija ekipa, odnosno ona koja više bude željala pobjedu.

Šehović je kazao da, ukoliko Budućnost pokaže što umije, pobjeda neće izostati.

“Ukoliko budemo pokazali ono što možemo mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Ulog je veliki, ima pritiska, ali taj ćemo ga nadam se pretvoriti u pozitivni, koji će rezultirati našom dobrom igrom”, rekao je Šehović.

Prvi duel počeće u 19 sati.

U polufinalu igra se na dvije pobjede.

Revanš će biti odigran 31. marta u Podgorici, dok će Cedevita biti domaćin eventualne treće utakmice 7. aprila.

Portal Analitika