Košarka

REPEŠA pred Cedevitu: Imamo fokus i dobar ambijent!

Imali smo podršku predsjednika i njegovih saradnika, kao i navijača kluba, sve je to super-fino. Ipak, kad nešto radite i okrenete se oko sebe i vidite da je svima stalo da od toga nešto bude, onda je to veliki podstrek, kazao je na pres konferenciji pred start polufinalne serije plej-ofa ABA lige, trener tima iz Njegoševog parka, Jasmin Repeša.
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost Voli u ponedjeljak igra prvi polufinalni meč sa Cedevitom u Zagrebu. Ulog je veliki, brejk bi podgoričkom timu donio veliku injekciju samopouzdanja pred revanš u Podgorici. U klubu su svjesni toga i poručuju da spremno dočekuju predstojeće mečeve.

- Dva tima gdje nema puno nepoznanica, tako da s te strane ne bi trebalo biti problema. Bitan je period u sezoni, potrebna je koncentracija na najvećem mogućem nivou... Ako nekome fali motivacija onda je to zaista veliki problem, ali sam siguran da ne fali koncentracija... Zajednički, hrabro, borbeno, odgovorno tu pozitivnu energiju da prenesemo na parket i da damo sve što možemo u ovom momentu da dobijemo jednog protivnika koji je neugodan, koji je talentovan i koji sigurno može, ne samo nama, nego svakome, da kreira određene probleme. Imamo još dva treninga, sjutra u Zagrebu i na dan utakmice ujutru, da finiširamo tu pripremu - jasan je trener Budućnost Volija.

pres1buducnostrepesa

Na pitanje kako braniti ubojite šutere protivničkog tima, Džejkoba Pulena i Džastina Kobsa, Repeša je kazao:

- Da ne zabiju koš...i da ne razigraju svoje igrače...jer to su igrači koji imaju veliku kreaciju.

Kad je forma tima u pitanju, Repeša napominje da u pojedinim segmentima izgledaju bolje.

pres0buducnostrepesa

- Nikad ne treba biti zadovoljan, ali evidentno da u pojedinim segmentima izgledamo bolje. Mislim da smo protiv Efesa u tom trkačkom dijelu bili dobri, zaista dobri. Primili smo neke koševe gdje nije bilo moguće organizovati defanzivnu tranziciju... Ono što nam fali cijele godine je da smo konzistentni - to nam nenormalno fali. Nijesam zadovoljan sa šest pobjeda jer smo u utakmicama kao u Kaunasu, pa ovdje protiv Himkija, i u Istanbulu imali prednost u zadnjoj četvrtini, međutim nijesmo finiširali nijednu na pravi način. Prema tome, treba nam koncentracija svih 40 minuta. Bitno je da se vidi žrtva za rezultat. Bez obzira ko bio, pa i najbitniji igrač, to su uvijek najpozitivniji signali - poentirao je Repeša.

pres3buducnostrepesa

Kapiten “plavih”, Suad Šehović, jasan je da moraju biti najbolji u predstojećim duelima sa Cedevitom.

- Došao je onaj dio sezone za koji smo se borili, igrali i spremali - za najvažnije utakmice u kojima moramo biti najbolji, utakmice koje će odlučiti da li je sezona uspješna ili neuspješna... Prvi meč je u Zagrebu. Spremamo se, najvažnije je da smo zdravi i da smo svi na okupu. Dobro se poznajemo. Odigrali smo dva meča tokom sezone, tako da će nijanse odlučiti - odnosno, ko bude koncentrisaniji, ko bude borbeniji i ko bude imao veću želju za pobjedom - ocijenio je Šehović.

pres2buducnostrepesa

On je istakao da ukoliko ekipa pokaže što umije na parketu, da pobjeda neće izostati.

- Ekipno, bićemo konektovani i igrati zajedno u odbrani i u napadu. Ukoliko budemo pokazali ono što možemo mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Ulog je veliki, ima pritiska, ali taj pritisak ćemo nadam se pretvoriti u pozitivni, koji će rezultirati našom dobrom igrom - poentirao je Šehović.

Portal Analitika