Fudbal

Šteta, bili smo blizu velike pobjede

Marko Janković nije mogao da se odupre utisku da su ,sokolovi“ u Sofiji zakinuti za dva boda.
Šteta, bili smo blizu velike pobjede
Ne.K.
Ne.K.Autor
Pobjeda/ArenaIzvor

- Kada imate rezultat koji vam u potpunosti odgovara, a onda primite gol poslije onakve sudijske greške, onda je teško ne komentarisati je. Gledali smo snimak, ne znamo više ni koji je put da nam se ovo dešava. Nema ni govora o penalu i šteta što smo pred kraj primili gol na ovakav način- kaže Janković.

S obzirom na odsustvo Jovetića i Savića, te manjak minutaže u klubovima za mnoge reprezentativce, činilo se da bi bod na gostovanju Bugarskoj bio zadovoljavajući za ekipu Ljubiše Tumbakovića. Tok  meča donio je, ipak, drugačiju sliku...

- Rezultat nije loš, ali s obzirom na to da smo vodili i imali još nekoliko šansi, sigurno ostaje žal što nijesmo osvojili tri boda jer bi nam mnogo značila. Mada, i Bugari su imali prilike -konstatovao je Janković. 

- Polako počinjemo da razmišljamo o Engleskoj. Čeka nas veoma teška utakmica, dugo takva reprezentacija nije dolazila u Podgoricu. Mnogo stvari trebaće da se poklopi za pozitivan rezultat- da mi odigramo odlično, da oni, iskreno rečeno, imaju nešto lošiji dan i da nas sreća posluži. Daćemo sve od sebe, a i istorija naših duela nam govori da možemo da se nadigravamo - kazao je Janković.

Cetinjanin se našao u prvoj postavi iako je dugo pauzirao zbog operacije trbušnog zida i bio van takmičarskog ritma.

- Prije tri sedmice sam odigrao petnaestak minuta za SPAL, sad sam imao veću minutažu, prvi put poslije četiri i po mjeseca. U drugom poluvremenu mi je bilo malo teže, ali normalno je da mi treba vremena jer treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugo. Potrebno je tri do pet mečeva da bi igrač uhvatio zalet, trenutno sam daleko od 100 odsto fizičke spremnosti.
 

Portal Analitika