Abiznis

PKCG: Obilježen Svjetski dan voda

Sjednica Upravnog odbora Privredne komore Crne Gore održana je u  Javnom preduzeću Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, na izvorištu  Bolje sestre. Komora se na ovaj način uključila u obilježavanje  Svjetskog dana voda, posebno imajući u vidu značaj kompanije domaćina  za rješavanje problema vodosnabdijevanja crnogorskog primorja i  intenzivan razvoj turizma.
PKCG: Obilježen Svjetski dan voda
Portal AnalitikaIzvor

Regionalni vodovodni sistem je najveći realizovani infrastrukturni  projekat u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti i druga po vrijednosti  investicija od oko 107 miliona eura. To je kompleksan tehničko  tehnološki sistem, koji obuhvata: Vodozahvat „Bolje sestre“,  četiri pumpne, pet trafo i dvije hlorne stanice, 25.000 m³ rezervoarskog prostora u 15 objekata, 135 km cjevovoda, 90 km optičkog  kabla, 20 distributivnih odvojaka, hidrotehnički tunel „Sozina“  dužine 4,2 km i preko 400 manjih objekata.

Vodozahvat Bolje Sestre je najveći na Mediteranu izgrađen tokom  posljednjih 25 godina. Voda sa ovog izvorišta je visokog kvaliteta i  pripada klasi A1.

Članovima Upravnog odbora prikazan je film „Kako je nastao projekat  koji je promijenio Crnu Goru“.

- Najznačajniji svjetski hidrogeolozi uvrstili su ovo vodoizvorište  na listu UNESCO od značaja za globalno vodosnabdijevanje, što nama  mnogo znači za izvoz vode – rekao je direktor Regionalnog vodovoda  Goran Jevrić.

Sjednicu je vodio predsjednik Upravnog odbora i Privredne komore  Vlastimir Golubović, a u radu su pored članova učestvovali  predsjednik Skupštine ove asocijacije Vojo Banović, potpredsjednici  Ljiljana Filipović, Ivan Saveljić i Danilo Gvozdenović, te generalni  sekretar Pavle D. Radovanović.

Utvrđeni su predlozi Izvještaja o radu ove asocijacije za 2018.  godinu i Finansijskog izvještaja. Donijete su odluke o izmjenama i  dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Stručne službe  Privredne komore Crne Gore, osnivanju odbora udruženja i raspisivanju  izbora za njihove članove. Izmijenjene su odluke o izboru predsjednika,  zamjenika predsjednika i sudija Suda časti, te o listi arbitara Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore.
 

Portal Analitika