Crna hronika

Podgorica: Tri maloljetnika osumnjičena za 18 krađa

Podgorička policija rasvijetlila je juče seriju od 18 teških krađa, za čije izvršenje je osumnjičila trojicu maloljetnika, koji su prije nekoliko dana uhapšeni zbog sumnje da su pretukli Grka u Podgorici i ukrali mu 400 eura.
Podgorica: Tri maloljetnika osumnjičena za 18 krađa
Portal AnalitikaIzvor

“Maloljetni B.H. (17) i M.M. (14) su osumnjičeni da su zajedno sa E.H. (13), koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta, počinili 18 teških krađa u Podgorici, u periodu od 24. januara do 12. marta ove godine, dok su jednu počinili u maju 2018. godine”, saopštili su iz Uprave policije.

Oni su, kako se sumnja, u podgoričkim naseljima Siti kvart, Stari aerodrom, Stara Varoš, kao i kod TC Gintaš, prilazili uvijek u grupi oštećenima, od kojih su potom krali novčanike, novac, mobilne telefone i lična dokumenta.

“Iz novčanika su, sumnja se, uzimali novac – ukupno oko 3.540 eura, a zatim novčanike bacali u kontejnere. Dio ukradenih predmeta pronađen je i vraćen vlasnicima. Osim toga oni su, sumnja se, izvršili nekoliko ovih krivičnih djela u poslovnim objektima na kojima su prvo odvaljivali vrata i katance, a zatim otuđivali novac i druge stvari”, navode u policiji.

Pored te serije teških krađa, rasvijetljena je i krađa za koju je osumnjičen A.Đ. (38) iz Podgorice, koji je uhapšen zbog sumnje da je 16. marta iz kafića „Zrno“, u kom je bio gost, koristeći nepažnju zaposlenih ukrao koverat sa 545 eura pazara.

Podgorička policija je takođe, od 8. do 14. marta, rasvijetliila razbojništvo, šest krađa i još jednu tešku krađu, počinjene u periodu od 15. januara do 12. marta ove godine.

Za razbojništvo je osumnjičen E.S. (15) koji je, kako se sumnja, 12. marta, u društvu sa još jednom osobom, fizički napao vozača taksi vozila, u momentu kada ga je dovezao na odredište koje je tražio i od njega ukrao novac kojim mu je platio vožnju, kao i ostali novac od pazara.

“Za šest krađa i tešku krađu osumnjičeno je ukupno devet lica, starosti od 15 do 48 godina, koji su, kako se sumnja, iz objekata u vlasništvu fizičkih i pravnih lica otuđili alat veće vrijednosti, pokućstvo i tehniku, kozmetičke proizvode i ljekove, kao i jedno vozilo. Dio otuđenih stvari pronađen je i vraćen vlasnicima”, kažu u Upravi policije.

Zbog ovih osam krivičnih djela, četiri osobe su uhapšene i uz krivične prijave privedene nadležnom tužiocu, dok su protiv ostalih tužiocima podnijeti posebni izvještaji kao dopune krivičnih prijava.

Portal Analitika