Politika

Knežević: Organizatori protesta da ne prave platforme koje će da dijele

– Svi znamo zašto se narod masovno okuplja subotom, i niko ne smije ni pomisliti da narodni bunt protiv korumpirane vlasti, na čelu s glavom kriminalne hobotnice Milom Đukanovićem, izigra i u svom djelovanje zaobiđe prvo i osnovno – silazak Đukanovića s vlasti. Razotkrivanjem Đukanovića i članova njegove kriminalne organizacije pokrenuo sam bunt. Ja zbog toga rizikujem sve, pa i svoj život, ali nemam namjeru da stajem na pola puta. Na to nemaju pravo ni formalni organizatori protesta. Lično nemam nikakav problem s njima, ali neću odćutati njihove korake za koje smatram da su kontraproduktivni – ocijenio je predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević.
Knežević: Organizatori protesta da ne prave platforme koje će da dijele
Portal AnalitikaIzvor

On kaže da u sporazumu koji su organizatori protesta danas ponudili opoziciji, i koji su, prema njegovim riječima, napisali bez konsultacija sa drugima, ne može da izostane zahtjev za ostavkom Đukanovića. Dodaje i da organizatori protesta ne mogu se obračunavaju sa opozicijom ili njenim dijelom, umjesto sa Đukanovićem.

– Neću dozvoliti da se bilo ko igra politike preko leđa građana i preko mojih leđa. Zato pozivam organizatore da imaju sluha za sve one od kojih zavisi uspjeh građanske pobune koja je u toku. Trenutak je suviše važan da bi se nudila gotova politička rješenja opoziciji. Ta rješenja moraju biti plod uzjamno usaglašenih stavova. Pošto neki misle da su samodovoljni i da znaju sve, onda je javno obraćanje jedini način da ipak malo bolje promisle što čine – istakao je Knežević u saopštenju dostavljenom medijima.

U subotu je, prema njegovom mišljenju, najpreče da se “svi opet okupimo na Trgu nezavisnosti i Ulici slobodu”.

– A to da li će na bini biti Marko ili Janko, za nezadovoljne građane nije relevantno. Jedino je važno da su svi na Trgu s istim ciljem – odlazak Mila Đukanovića. Za taj cilj su svi spremni da stave po strani svoje političke razlike i metode djelovanja. Organizatori to treba da poštuju, a ne da prave platforme koje će da dijele. Na to nemaju pravo i to im dozvoliti neću – poručuje Knežević.

On tvrdi da je okupio oko sebe nekoliko timova koje čine desetine ljudi: pravnici sa međunarodnom reputacijom, finansijski istražitelji, marketinški i stručnjaci za bezbjednost.

– Rezultat je naporan svakodnevni rad s ciljem da svi zajedno konačno Crnu Goru učinimo slobodnom, ogromno interesovanje i publicitet u regionalnim i inostranim medijima i potpuna dominacija na društvenim mrežama. Vjerujem da je svima nama u interesu da međusobno sarađujemo i da damo sve od sebe, počevši od toga da se razumijemo. Do slobode – zaključuje predsjednik Atlas grupe.

Portal Analitika