Politika

Sporazum razmotriti na sastanku opozicije i pokreta "Odupri se"

Socijaldemokratska partija (SDP) predložila je organizatorima protesta „Odupri se – 97 hiljada“ zajednički sastanak s predstavnicima parlamentarne opozicije i nezavisnim poslanicima, na kojem bi razmatrali sporazum koji je taj pokret ponudio danas opoziciji.
Ilustracija: sdp.co.me
Ilustracija: sdp.co.me
Portal AnalitikaIzvor

Iz SDP-a su kazali da daju punu podršku građanskim protestima, te da pozivaju sve političke i društvene aktere da stalno doprinose da oni i dalje imaju građanski, a ne partijski karakter.

„Uvažavamo trud koji su uložili predstavnici građanskog pokreta u smislu predlaganja dokumenta kojim bi trebalo da se artikulišu opravdani zahtjevi građana i demokratske javnosti. Smatramo da bi bilo od velike važnosti i u funkciji zajedničkog cilja stvaranja uslova za slobodne izbore, u najskorije vrijeme, organizovati sastanak predstavnika opozicionih parlamentarnih političkih partija i nezavisnih poslanika sa organizatorima protesta kako bi se na njemu zajednički razmotrio predloženi dokument“, saopštili su iz SDP-a.

Podsjetimo, jedan od organizatora protesta, Džemal Perović, saopštio je danas da će oni do subote čekati čekati odgovor opozicionih poslanika na Sporazum o budućnosti.

Portal Analitika