Društvo

Interes djece na prvom mjestu, a ne senzacija

Direktorica podgoričke Osnovne škole “Radojica Perović” Mirjana Bošković je ocijenila da je neprimjereno da mediji u kontinuitetu otkrivaju identitet djece objavljujući imena škola ili odjeljenja djece uz njihove inicijale, i na taj način flagrantno krše njihova prava.
Interes djece na prvom mjestu, a ne senzacija
Portal AnalitikaIzvor

“Interes djece, a ne senzacija, treba da bude na prvom mjestu ukoliko zaista želimo dobro našim najmlađima”, kazala je Bošković nakon objavljivanja informacije da je otac dvanaestogodišnje djevojčice iz Podgorice prijavio je policiji da četvorica dječaka uznemiravaju njegovu kćerku učenicu te škole.

Bošković tvrdi da ovaj dogadja uošte nije bio onakav kakvim je predstavljen u javnosti, te da je škola imala vrlo konstruktivne razgovore sa djecom i svim roditeljima.

“Detalje nećemo davati, upravo zbog zaštite interesa djece”, poručila je ona i dodala da apeluju i zbog te škole i zbog ostalih ustanova, da se roditelji obrate školi ukoliko posumnjaju na bilo kakav problem, jer imaju kapaciteta da ih riješe.

“Dok, ukoliko smo isključeni iz istog, ne možemo adekvatno djelovati. Naše čitavo društvo mora biti odgovorno prije svega za sopstveno ponašanje i djelanje, kako bismo isti takav primjer dali djeci. Na prvom mjestu škole, a onda roditelji, mediji i svi ostali”, zaključila je ona.

Portal Analitika