Društvo

Nećemo više iznositi detalje u vezi sa slučajem iz Berana

JU Centar "Ljubović" i Centar za socijalni rad Berane saopštili su da su preduzeli sve aktivnosti u skladu sa zakonom u cilju planiranja adekvatnog tretmana troje maloljetnika iz Berana za vrijeme njihovog boravka u vaspitnoj utanovi, tj. do konačne odluke suda u predmetu u kojem su osumnjičeni za zlostavljanje maloljetnice u Beranama, navodi se u zajedničkom saopštenju ove dvije ustanove.
Nećemo više iznositi detalje u vezi sa slučajem iz Berana
Portal AnalitikaIzvor

"Napominjemo da su planovi usklađeni sa najvišim stručnim i metodološkim standardima i principima u ovoj oblasti i da su urađeni multidisciplinarno", poručuju oni.

Medije podsjećaju da se u ovom slučaju radi o maloljetnicima, koji se javljaju kako u ulozi žrtve tako i u ulozi okrivljenih, a da je obaveza državnih organa u oblasti socijalne i dječje zaštite prije svega da svoj djeci pruži zaštu identiteta, integriteta, a u ovom slučaju i bezbijednosti.

"Kao profesionalci koji reaguju u ime državnih organa za sprečavanje nasilja, pomoć i podršku žrtvama, kao i onima koji tu pomoć trebaju, jer su se našli u ulozi počinitelja, molimo vas da razumijete da više nikakve detalje o individualnim tretmanima ove djece nećemo iznositi u javnost, jer bi se to direktno kosilo sa njihovim pravima, koja su im garantovana Ustavom i Konvencijom o pravima djeteta", ističe se u saopštenju.

Trojica dječaka koji su od nedjelje 17. marta u Centru "Ljubović", sa još dvojicom dječaka, koji imaju manje od 14 godina, kako se sumnja, više mjeseci su zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu s kojom su išli u istu školu.

Portal Analitika