Društvo

Rukovodstvo Opštine Berane posjetilo porodicu Tomkić

Delegacija Opštine Berane u sastavu Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine, Marko Lalević,potpredsjednik, Danko Martinović, načelnik Službe za zajedničke poslove, i Perica Labudović, odbornik i predsjednik MZ Park, posjetila je porodicu Tomkić.
Rukovodstvo Opštine Berane posjetilo porodicu Tomkić
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici lokalne zajednice su izrazili žaljenje zbog nemilog događaja, uz još jednu punu podršku porodici, i iskreno vjerovanje da se ovakvi i slični događaji ne smiju i neće dešavati nikome u našem gradu.

"I danas je još jednom upućeno pitanje zašto predstavnici Uprave policije nijesu pružili zaštitu i podršku porodici, ako su bili u saznanju da se istima prijeti i na bilo koji način ugrožava normalan i bezbjedan život. Takođe, u razgovoru sa porodicom, zaključeno je da su opasni i zlonamjerni svi oni pokušaji da se Berane predstavi kao netolerantan i netrpeljiv grad, te da je on sada, kao i ranije bio sredina u kojoj su skupa živjeli predstavnici svih nacija. U tom pravcu smatramo nedopustivim bilo koji vid politzacije pomenutog slučaja, uz konstataciju da je to isključivo predmet rada policije, tužilaštva, i sudova", saopšteno je Portalu Analitika iz Opštine Berane. 

Na kraju, zajednički je izražena želja da se ovo više nikome neće ponoviti, uz još jedan poziv nadležnim organima da se ovaj nemili događaj do kraja ispita i počinioci, u skladu sa zakonom, adekvatno kazne, te da se porodici Tomkić dugoročno obezbijedi zaštita i bezbjednost u svakom pogledu.
 

Portal Analitika