Politika

Ne smije biti dogovora sa Đukanovićem i ultimatuma opoziciji

– Kada sam pokrenuo operaciju rušenja Mila Đukanovića, nisam očekivao da će zahtjev za njegovom ostavkom ostati po strani, a da će se ispostavljati ultimatumi opoziciji. Pošto sam objavio snimak u kojem Migo Stijepović prima pare u koverti, ljudi su odlučli da izađu na ulicu. Ne mogu i neću da dozvolim da narodna energija bude prosuta tako što će neko, preko mojih leđa, da se obračunava sa opozicijom umjesto sa onim zbog čijih nepočinstava narod izlazi na ulice – poručio je predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević.
Ne smije biti dogovora sa Đukanovićem i ultimatuma opoziciji
Portal AnalitikaIzvor

On je, u saopštenju dostavljenom crnogorskim medijima, rekao da je zadatak onih koji se predstavljaju kao organizatori protesta da, prema njegovim riječima, na primjer, povedu nezadovoljni narod na vilu od 10 miliona eura pod Goricom, koja je, kaže on, u vlasništvu Mila Đukanovića, da održe energiju među građanima koja je nastala nakon poteza koje je povukao, a ne da unose podjelu među one koji su se okupili da ruše režim.

– Vidim da se pažnja nekih iz organizacionog odbora usmjerila ka uzimanju trećine neke imaginarne vlade. Zaboravljaju da nema promjena u Crnoj Gori bez odlaska Đukanovića i njegove klike. Jasan dogovor trebalo bi da bude oko tehničke vlade, usklađen sa opozicionim strankama na političkom nivou, te definisanja novog izbornog zakona, nakon čega slijedi raspisivanje prijevremenih izbora – ističe Knežević.

On poručuje da će svako pravljenje dogovora s režimom u cilju zaštite Đukanovića, od bilo koga na političkoj sceni, s njegove strane biti žigosano.

– Baš kao što se odnosim prema članovima kriminalne hobotnice na čelu sa „prvom familijom“ – zaključuje Knežević.

Portal Analitika