Košarka

REPEŠA: Fokus od početka do kraja meča

Košarkaši Budućnost Volija igraju sa Efesom sjutra od 20 sati u "Morači" utakmicu 28. kola Evrolige. Prvi strateg tima iz Njegoševog parka, Jasmin Repeša, kazao je da je potreban fokus od početka do kraja meča.
REPEŠA: Fokus od početka do kraja meča
Portal AnalitikaIzvor

- Nakon jedne odlične utakmice protiv Fenerbahčea, gdje smo odigrali odličnih 37 minuta, dočekujemo još jednu ekipu iz Turske, ekipu Efesa, koja se trenutno bori za četvrtu poziciju kako bi imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Anadolu Efes je u dobroj formi, vezali su pet pobjeda do sinoćnjeg poraza u posljednjoj sekundi protiv CSKA. Odlično održavaju formu tokom cijele sezone, odbrana im je na visokom nivou, imaju svoj ritam i stil igre na koji moramo odgovoriti na pravi način. Orijentisani su na pikenrol igru u napadu, sa odličnim šuterima i dobrim centrima. Potrebno je da izađemo na teren kao i na prošlom meču i da budemo fokusirani od početka do kraja meča - poentirao je Repeša.

Prvotimac "plavih", Nemanja Gordić, istakao je da žele da se pokažu u što boljem svjetlu i da daju sve od sebe da upišu još jednu pobjedu pred svojim navijačima.

- Nakon utakmice sa Fenerbahčeom, koja nam je ulila veliku dozu samopouzdanja, čeka nas težak meč protiv još jedne ekipe iz Top 4. Efes je izuzetna ekipa, pogotovo napadački gdje su sigurno jedna od najboljih ekipa Evrolige. Ovo će biti veoma važna utakmica za obije ekipe, za Efes zbog pozicije na tabeli a za nas posljednja utakmica pred plej-of ABA lige i posljednja utakmica na domaćem terenu u Evroligi. Želimo da se pokažemo u što boljem svijetlu, da damo sve od sebe kako bi ubilježili još jednu pobjedu pred svojim navijačima - kazao je Gordić.

 

Portal Analitika