Društvo

Crnogorska policija ima podršku EUROPOL-a

Saradnja crnogorske policije i EUROPOL-a je sve intenzivnija, a u prilog tome govore i zajedničke akcije na suzbijanju visokotehnološkog kriminala, trgovine drogom i oružjem, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom sastanka sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a Katrin De Bol (Catherine De Bolle), koja boravi u Crnoj Gori povodom učešća na međunarodnoj konferenciji „Zajednički odgovor u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“, koja se održava u Budvi.
Crnogorska policija ima podršku EUROPOL-a
Portal AnalitikaIzvor

Konstatovano je da je dosadašnja saradnja na izuzetno visokom nivou, kao i da je crnogorska policija pružila vidljiv doprinos u aktivnostima EUROPOL-a. Zajednička je ocijena da Crna Gora ulaže značajne napore u borbi protiv terorizma, nezakonitih migracija, međunarodnog organizovanog kriminala poput krijumčarenja ljudi, droge i oružja. „Crnogorska policija je naš pouzdan partner i EUROPOL će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori. Dijelimo iste bezbjednosne izazove i zato je važno da radimo zajedno i razmjenjujemo obavještajne podatke“ – istakla je Katrin De Bol.

Direktorica De Bol je iskazala zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i pohvalila posvećenost crnogorske Policije ispunjavanju obaveza koje su definisane Operativnim sporazumom o saradnji. „Iako smo dosta toga uradili, puno obaveza je pred nama. Na tom putu, Crna Gora i zemlje Zapadnog Balkana imaju značajnu ulogu“ – kazala je De Bol.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je u razgovoru sa direktoricom EUROPOL-a naglasio da je jedan od prioriteta u radu MUP-a i Uprave policije borba protiv svih oblika kriminala, terorizma i drugih bezbjednosnih izazova koji ne poznaju granice. „U procesu pristupanja Evropskoj uniji, pored jačanja institucionalnih kapaciteta, važno je da u kontinuitetu unapređujemo međunarodnu policijsku saradnju. Samo ako smo ujedinjeni i djelujemo zajedno, možemo se uspješno suprotstaviti globalnim prijetnjama“ – zaključio je ministar Nuhodžić.

Portal Analitika