Sci/Tech

ISPRAVLJEN NETAČNI TEKST

Ravnozemljaši ne idu na Antarktik da otkriju ivicu svijeta

Vijest objavljena 20. marta 2019. godine pod naslovom "Ravnozemljaši idu na Antarktik da otkriju ivicu svijeta" zapravo je teorija zavjere. Ovaj tekst je demanti, ispravka netačnih navoda - naslov i tekst su promijenjeni, odgovaraju činjenicama i prezentirani su na način da se uoči da je izvršena ispravka prethodno netačnih navoda.

Ravnozemljaši ne idu na Antarktik da otkriju ivicu svijeta Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Glasine o ovome su se pojavile nakon što je jedan od najglasnijih zagovornika teorije o Ravnoj zemlji Robi Dejvidson, koji je organizovao krstarenje za pristalice ove teorije rekao magazinu Forbes da on želi da jednog dana ode na Antarktik, što je Forbes interpretirao na pogrešan način.

ORIGINALNI NETAČNI TEKST OBJAVLJEN NA PORTALU ANALITIKA

Ravnozemljaši idu na Antarktik da otkriju ivicu svijeta

Sve je više onih koji vjeruju u teoriju o ravnoj zemlji, pa organizuju konvencije, prave video snimke, sazivaju sastanke i razgovaraju o tome kako uvjeriti sve ljude da je zemlja ravna ploča. Njihova najnovija odluka je da posjete Antartik i otkriju ivicu svijeta.

"Ne vjerujemo da nešto može pasti sa ivice zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku polovine kugle, te da su zvijezde, sunce i mjesec unutar te polovine sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete", rekao je Robi Dejvidson, jedan od organizatora ekspedicije, prenosi Forbs.

Njihov plan jeste da dođu "do kraja" Antartika i na taj način dokažu da postoji ivica svijeta, tj. mjesto gdje se sve završava. Prema njihovim navođenjima, Džejms Kuk je 1773. godine došao do velikog zida leda na Antartiku i nije mogao da neđe put oko njega.

Portal Analitika