Društvo

Supruga Igora Tomkića: Pretukli su ga jer je Hrvat

Supruga Igora Tomkića koga je pretukla grupa Beranaca, Ivana, tvrdi u izjavi za RSE da su njenog muža pretukli zato što je Hrvat.
RFE, privatna arhiva
RFE, privatna arhiva
Slobodna EvropaIzvor

„Problemi su krenuli kada je grupa mladića počela sa prijetnjama, tražili su mu reket, potom je bilo nekoliko provala u njihovu prodavnicu a više puta im je demoliran automobil, rekla je ona za Radio Slobodna Evropa.

Ivana kaže da se njen suprug u nekoliko navrata obraćao nadležnima govoreći da je uplašen za bezbjednost porodice:

„Igor se obraćao i opštini, išao je u Podgoricu kod direktora policije Veselina Veljovića, obraćao se svima. Psihički su nas maltretirali, pljačkali su nas nekoliko puta, razbijali su nam auto, radnju. Prošle subote su obili naš objekat a juče su pretukli Igora. Napali su ga zato što je Hrvat, katolik. Nadam se da će neko nešto preduzeti da se mi kao uzorna familija ne moramo seliti odavde zbog šest huligana starosti od 19 do 24 godine koji su javno objavljivali kradene stvari iz radnje i pravili fotografije sa tri prsta iznad radnje,“ rekla je ona.

Iz lokalne vlasti u Beranama prozivaju upravo nadležne državne organe da nijesu na vrijeme reagovali i spriječili o no što se desilo Tomkiću. Povodom napada na Igora Tomkića reagovale su i pojedine političke partije koje su osudile taj napad i zatražile brzu i efikasnu istragu kao i odgovarajuće sankcije za napadače.

 

 

Portal Analitika