Fudbal

JOVOVIĆ: Vjerujemo u povoljan rezultat

Fudbaleri Crne Gore nastavili su pripreme za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
JOVOVIĆ: Vjerujemo u povoljan rezultat
Portal AnalitikaIzvor

Večeras su odradili treći trening, uoči kojeg je sa novinarima razgovarao Vladimir Jovović. Vezista češkog Jabloneca obećava veliku borbu u utakmicama sa Bugarskom i Engleskom.

- Mi smo ekipa sa dobrom igrom u oba smjera, dobro napadamo i dobro se branimo. Pokušaćemo da sprovedemo zamisli selektora i to bi trebalo da nam donese povoljan rezultat. Vjerovatno će Bugarska, pošto igra na svom terenu, krenuti malo agresivnije, ali mi smo tu da im se suprotstavimo i vratimo se kući sa dobrim rezultatom, zašto ne i sa tri boda. Kada igrate za reprezentaciju, očekivano je da u svakom meču idete na pobjedu. Mi smo najbolje što Crna Gora, zašto ne bismo išli na pobjedu u svakom meču. Ostaje nam da se spremimo za utakmicu, svi smo sigurni da možemo da ostvarimo dobar rezultat - kazao je Jovović.

Prvi izazov za "hrabre sokole" je gostovanje Bugarskoj, u petak 22. marta.

- Očekuja nas veoma teška utakmica. Reprezentacija Bugarske je kvalitet pokazala i tokom Lige nacija. Nemaju neka zvučna imena kao što su imali ranije, ali igraju dobar fudbal. Većina igrača dolazi iz bugarske lige, koja je dosta jaka - istakao je ofanzivac Crne Gore.

Kadrovski problemi su ono što često obilježi okupljanja "sokola".

- Mnogo je povreda i raznih dešavanja u klubovima na koje ne možemo da utičemo. Na nama je da treniramo što bolje i da dajemo maksimum. Od fudbala živimo i tu se najbolje dokazujemo. Na trenerima je da odluče koliko smo spremni, to ostaje u klubu. Siguran sam da će svi igrači dati sve od sebe za nacionalni dres. Svi igrači koji su prisutni posjeduju kvalitet i taj kvalitet mora da dođe do izražaja - poentirao je Jovović.

Posljednji trening uoči puta za Sofiju, ekipa Ljubiše Tumbakovića odradiće sjutra od 18 časova na Trening kampu FSCG. 

Portal Analitika