Politika

SDP povodom napada na Tomkića: Nasilje ove vrste protivno vrijednostima crnogorskog društva

Socijaldemokratska partija saopštila je povodom napada na Igora Tomkića da oštro osuđuju svaku vrstu fizičkog napada i napada na imovinu građanina Berana, za koji se postoji potencijalni razlog u nacionalnoj pripadnosti.
SDP povodom napada na Tomkića: Nasilje ove vrste protivno vrijednostima crnogorskog društva
Portal AnalitikaIzvor

Pozivamo nadležne državne organe pod hitno pristupe rješavanju potenutog slučaja koji je, sa razlogom, izazvao uznemirenje javnosti, ne samo u Beranama, navodi se u saopštenju.

Ukoliko se dokaže da razlog na napad nije bio samo kriminalne prirode, već i da postoje razlozi koji bi se odnosili na nacionalnu ili drugi pripadnost čovjeka koji je povrijeđen, očekujemo kaznu primjerenu ovakvoj vrsti nedjela, kaže se u saopštenju.

„Nasilje ove vrste je protivno vrijednostima tradiocionalnog crnogorskog društva i uvažavanja različitosti na koje smo ponosni i zbog toga mu ne smije biti mjesta ni u Beranama, niti u bilo kojoj drugoj sredini", navodi se u saopštenju.

Beranska policija uhapsila je Miloša Radevića (25) i Novaka Petrića (19) zbog sumnje da su pretukli Igora Tomkića, nanijevši mu teške tjelesne povrede, odnosno frakturu nosa. On je ranije rekao da već godinu i po trpi nasilje zato što je Hrvat.

 

Portal Analitika