Rukomet

Dueli protiv Sjeverne Makedonije prilika za dokazivanje mlađih igračica

Selektor ženske rukometne reprezentacije Per Johanson kazao je da će dueli sa Sjevernom Makedonijom biti prilika da na djelu vidi mlađe igračice i one koje do sada imale manju minutažu.
Dueli protiv Sjeverne Makedonije prilika za dokazivanje mlađih igračica
RSCGIzvor

Crna Gora i Sjeverna Makedonija odigraće u petak i subotu u Skoplju dva prijateljska meča u okviru EHF nedjelje.

Johanson je naglasio da u Skoplju neće moći da računa na povrijeđene Milenu Raičević, Anđelu Bulatović, Majdu Mehmedović i Đurđinu Jauković.

“Treba polako da razmišljamo o duelima sa Češkom, u baražu za Svjetsko prvenstvo. Važno je da prođemo taj baraž, a da nakon toga razmišljamo da budemo među sedam najboljih na šampionatu svijeta. Imamo dosta problema sa povredama i to je razlog zbog čega će mlađe igračice dobiti priliku u duelima sa Sjevernom Makedonijom u Skoplju”, kazao je Johanson na konferenciji za novinare.

Švedski stručnjak je naglasio da je to prilika da vidim na djelu igračice koje su do sada imale manju minutažu i to je razlog što je pet dana ranije došao u Crnu Goru.

“Želio sam da vidim što veći krug i što veću bazu igračica na koje možemo da računamo u budućnosti. Treba da razmišljamo u budućnosti, o igračicama koje će se oprobati protiv Sjeverne Makedonije, uz osvrt da su one iznijele teret Mediteranskih igara i da će u budućnosti biti oslonac nacionalnog tima”, kazao je Johanson.

Johanson smatra da crnogorske rukometašice uz kvalitetan stručni rad mogu ostvariti dobre karijere i da imaju sve preduslove da to i ostvare. 

“Crna Gora je mala država i važno je voditi računa o svim igračicamma na kojima počiva budućnost crnogorskog rukometa. Ovo je prilika da razgovaram sa svim trenerima koji rade u crnogorskom rukometu i podijelilm im neke korisne savjete. Nije uloga selektora biti samo na najvećoj sceni i na klupi u najvažnijim utakmicama, već u svim centrima gdje se održavaju treninzi najmlađih selekcija”, kazao je Johanson.

Johanson je naglasio da će u baraž duelima sa Čaškom nastupiti i Anđela i Katarina Bulatović.

“Katarina će, ukolio odluči da nastavi karijeru, biti u planovima i u budućnosti. Tu su i Jovanka Radičević, Majda Mehmedović, Marina Rajčić, lijepo je što su sve na okupu, iako neke neće putovati za Skoplje”, rekao je Johanson.
 

Portal Analitika