Društvo

Resorno ministarstvo osudilo kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda

U kontekstu kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda kojima svjedočimo poslednjih dana u Beranama, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava još jednom apeluje na opštu i stručnu javnost, te podsjeća na vrijednost uživanja ljudskih prava i sloboda, kao i na neophodnost postupanja nadležnih institucija u slučaju njihovog ugrožavanja i kršenja.
Resorno ministarstvo osudilo kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda
Portal AnalitikaIzvor

„Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje svaki vid kršenja ljudskih prava i sloboda po bilo kom osnovu. Jedna multinacionalna, multikonfesionalna i multikulturalna Crna Gora njeguje svoje različitosti kao jedno od svojih najvećih bogatstava“, saopšteno je iz tog vladinog resora.  

Ističe se da o poštovanju i uživanju ljudskih prava svi treba da učimo. 

„Preventivno djelovanje je najvažniji korak u sprječavanju i suzbijanju svakog oblika nasilja i njegovih teških oblika i manifestacije. Stoga apelujemo na sve da u procesu vaspitanja i obrazovanja ukazuju na poštovanje ljudskih prava i moralnih vrijednosti, na štetnost negativnih pojava koja mogu doprinijeti  urušavanju dostojanstva ličnosti“, zaključuje se u saopštenju. 
 

Portal Analitika