Crna hronika

Napad u Beranama je zločin iz mržnje

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore najoštrije je danas osudilo napad na Igora Tomkića u Beranama, navodeći da je u pitanju kukavički čin.
Berane
Berane
Portal AnalitikaIzvor

Kako su istakli, ovo nije samo atak na fizički integritet jedne osobe samo zbog toga što je hrvatske nacionalnosti, nego i na temelje multinacionalne, multikonfesionalne i građanske Crne Gore.

Oni su kao krovna institucija hrvatskog naroda u Crnoj Gori apelovali na nadležne sudske organe da što brže procesuiraju počinioce i eventualne nalogodavce napada.

– Ovaj čin na osnovu činjenica se ne može drugačije okarakterizovati nego kao zločin iz mržnje. Mi kao legitimni predstavnici hrvatskog naroda u Crnoj Gori, ali i kao lojalni građani državi Crnoj  Gori, smatramo da svi kao društvo ne možemo, ne bismo trebali i nipošto ne smijemo dopustiti da bilo ko od građana Crne Gore zbog svoje nacionalne i vjerske pripadnosti trpi bilo kakvu diskriminaciju, ugnjetavanje i torturu u državi u kojoj živi i koju bez daljnjega doživljava kao svoju – poručili su iz Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Portal Analitika