Politika

Krihbaum sa Đukanovićem: Političke borbe voditi u parlamentu

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović je sinoć razgovarao sa Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu, koji je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i prenio spremnost za nastavak tijesne saradnje u pristupnim pregovorima, naročito kada riječ o Odboru za EU poslove, kojim predsjedava i koji ima važnu ulogu u praćenju pregovaračkog procesa zemalja kandidata.
Krihbaum sa Đukanovićem: Političke borbe voditi u parlamentu
Mina /Portal AnalitikaIzvor

Istovremeno je, kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, odao priznanje Crnoj Gori za ukupan progres koji je do sada ostvarila, posebno potencirajući konstruktivnu ulogu naše zemlje u regionu u jačanju dobrosusjedske politike i saradnje.

“Govoreći o aktuelnim kretanjima u regionu i Crnoj Gori, Krihbaum je naglasio značaj i ulogu Parlamenta, rekavši da političke borbe treba voditi u Parlamentu”, ističe se u saopštenju.

Đukanović je detaljnije upoznao sagovornika o najvažnijim unutrašnjim pitanjima, apostrofirajući da u fokusu Crne Gore ostaju uspješan nastavak ekonomskog rasta, s jedne, i procesa evropskih integracija, s druge strane, što, u oba slučaja, podrazumijeva i odgovarajuće rezultate u oblasti vladavine prava.

“Predsjednik je prenio očekivanje da će u najskorije vrijeme biti otvoreno i poslednje pregovaračko poglavlje 8, iako u procesu pristupanja nismo opterećeni rokovima”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika