Politika

Bošković: Vlada napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi

Vlada Crne Gore je napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi, kroz pažljivo praćenje ekonomskih tokova i sprovođenje kvalitetne ekonomske politike na nacionalnom nivou, kazao je ministar odbrane, Predrag Bošković na konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).
Bošković: Vlada napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi
Portal AnalitikaIzvor

On je tom prilikom imao izlaganje o uticaju članstva Crne Gore u NATO na razvoj nacionalnih ekonomskih tokova, kao i na stabilnost i prosperitet regiona.

“Bezbjednost i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana predstavljaju glavni preduslov za kontinuirani razvoj privrede i ekonomske djelatnosti, kao i neraskidivi dio demokratskog razvoja naših društava“, istakao je Bošković, naglašavajući značaj valorizacije nacionalnih resursa koji doprinose ostvarenju ključnih strateških ciljeva.

On je istakao da je Vlada Crne Gore napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi, kroz pažljivo praćenje ekonomskih tokova i sprovođenje kvalitetne ekonomske politike na nacionalnom nivou.

Bošković je apostrofirao značaj evroatlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana u obezbjeđivanju trajnog mira i ekonomskog prosperiteta na ovim prostorima.

Takođe, ukazao je na neophodnost kvalitetne i sveobuhvatne međusobne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope, kao i adekvatnog sprovođenja obaveza koje proizilaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniiji.

Portal Analitika