Svijet

Drama u Holandiji: Pucao po putnicima u tramvaju, ima žrtava!

U holandskom gradu Utrehtu danas je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđeno nekoliko osoba, javlja RT. Agencija ANP objavila je da je jedna osoba ubijena.
Drama u Holandiji: Pucao po putnicima u tramvaju, ima žrtava!
Portal AnalitikaIzvor

Do pucnjave je došlo u tramvaju na periferiji grada u 10 i 45 po lokalnom vremenu, ali nije poznato koliko osoba je povrijeđeno, kao ni motivi napada. Nije jasno ni koliko je tačno napadača učestvovalo u pucnjavi, jer je nekoliko holandskih medija objavilo različite informacije, a zvaničnih još uvijek nema.

- Napadač je počeo mahnito da puca - rekao je jedan od svjedoka za holandski Nu.nl.

Lokalna policija, koja je na Tviteru potvrdila da se incident dogodio, kao i da je više osoba povrijeđeno, objavila je da ne isključuje mogućnost terorističkog napada. Takođe, portparol policije izjavio je da se incident dogodio u ili blizu tramvaja na Skveru 24 oktobar, koji je pucnjave zatvoren.

Na licu mjesta nalaze se hitne službe i antiteroristički timovi, okolne ulice su blokirane, a lokalne vlasti apelovale su na građane da izbjegavaju to područje. Helikopteri hitne pomoći trenutno prevoze povrijeđene u obližnju bolnicu.

Prema navodima lokalnih medija, potraga za napadačem (ili napadačima) u toku.

Holandski premijer Mark Rute pucnjavu u Utrehtu nazvao je "zabrinjavajućom situacijom". Rute je otkazao redovni sastanak sa koalicionim partnerima i uskoro bi trebalo da se konsultuje sa kriznim štabom.

Portal Analitika