Košarka

Partizan pao u Železniku!

Košarkaši FMP–a su u svojoj hali u Železniku kao domaćin savladali Partizan u 22. kolu košarkaškog regionalnog takmičenja rezultatom 73:72.
http://kosarka.hotsport.rs
http://kosarka.hotsport.rs
Portal AnalitikaIzvor

Košarkaši Partizana su četvrti na tabeli ABA lige i oni će ići na megdan Crvenoj zvezdi u plej–ofu, riješeno je i definitivno nakon ovog poraza od FMP-a u Železniku, dok je FMP šesti i za njih ove sezone neće biti doigravanja, pa su protiv crno–bijelih došli do dvocifrenog broja pobjeda. 

Meč je obilježio incident koji se dogodio pred kraj druge četvrtine, a u njemu su učestvovali Đorđe Gagić i Aleksandar Bursać koji su nakon toga isključeni odlukom sudija. 

Prvo poluvrijeme meča između FMP-a i Partizana u Železniku okončano je vođstvom “pantera” 45:39, ali je ono ostalo u sjenci haosa koji se dogodio u samoj završnici.

Nakon jednog prodora Aleksa Renfroa nije dosuđen faul što je iznerviralo Partizanovog plejmejkera koji je loptom gađao reklamu, a dok je tekao usporeni snimak na parketu je došlo do sukoba Đorđa Gagića iz Partizana i Aleksandra Bursaća iz FMP-a.

Gagić je potom nekoliko puta pokušao da dođe do Bursaća koji se sklonio ka klupi FMP-a.

Centru crno-bijelih je nekoliko minuta bilo potrebno da se smiri, pokušavao je da se otrgne od saigrača, a na kraju su oba košarkaša morala da odu u svlačionicu, u koju su Gagića ispratili Nikola Lončar i Stefan Janković.

U nastavku, vidjeli smo jako čudne periode obje ekipe, prednjačili su promašaji i izgubljene lopte, pa je u jednoj neizvjesnoj završnici kao pobjednik izašla domaća ekipa. 

Probao je Partizan da se vrati preko Pejdža i Lendejla, ali je Amerikanac promašio šut za pobjedu, pa je FMP na kraju zasluženo slavio. 

Najefikasniji je bio Duop Rit sa 16 poena, dok je u redovima Partizana najviše poena postigao Džok Lendejl, 14, a Pejdž 13 poena. 

Portal Analitika