Vaterpolo

Verifikovano prisustvo Opštine Herceg Novi u vlasničkoj strukturi PVK Jadran

Šesta redovna sjednica Skupštine plivačkog vaterpolo kluba (PVK) Jadran, održana je večeras u trofejnoj sali kluba na ljetnjem bazenu Jadran na Škveru. Skupštinom je predsjedavao predsjednik Boro Mračević.
Foto: pvkjadran.com
Foto: pvkjadran.com
pvkjadran.comIzvor

Na Skupštini je usvojen zapisnik sa predhodne sjednice, te je konstatovano da je klub uspiješno usaglašen sa novim zakonom o sportu, te da je za isto dobijeno riješenje Ministarstva sporta 31. decembra 2018. godine. Usvojeni su završni račun za 2018, te finansijski i takmičarski izvještaj koji su podnijeli predsjednik kluba Đuro Marić i direktor kluba Miloš Mračević.

Konstatovano je da su u periodu od prethodne skupštine postignuti vrhunski sportski rezultati, prije svega plasman u finale Euro Kupa, ali i rezultati prve vaterpolo ekipe, osvajanje KUP-a za 2018/19 godinu, te rezultati mlađih vaterpolo selekcija i plivačkih ekipa. Problem koji je zadesio klub vezano za urušavanje krova bazena Instituta Iglao, te nemogućnosti treniranja u Herceg Novom predstavlja veliku poteškoću klubu, te iziskuje dodatan trošak jer svakodnevno plivači i vaterpolisti Jadrana obavljaju treninge van Herceg Novog.

Shodno odluci postojećih osnivača, te potpisanom ugovoru između PVK Jadran i Opštine Herceg Novi, verifikovano je prisustvo Opštine Herceg Novi u vlasničkoj strukturi kluba, za što je još potrebna verifikacija Skupštine grada. Proširen je i sastav osnivača kluba sa velikim igračkim imenima kluba Borisom Borom Lazarevićem i Borisom Zlokovićem.

Verifikovani su predstavnici Opštine Herceg Novi u Skupštini kluba i to: Savo Marić, Aleksandar Škobalj, Suzana Memarović, Slavko Todorović, Pavle Obradović i Bojana Živković kao i predstavnici opštine u upravnom odboru kluba Boris Boro Lazarević i Vladimir Stanišić.

Kako je i na prethodoj Skupštini bilo riječi, urađen je elaborat o izmjeni godine osnivanja kluba sa 1926 na 1922, s obzirom da je 1922. godine osnovan sportski klub Jadran koji je u svom sastavu imao i plivačku sekciju. Elaborat je potkrijepljen sa dokumentacijom iz arhiva Herceg Novog i Duborvnika, kao literaturom vezano za pomenutu materiju. Jednoglasno je donesena odluka o istom, te je dan osnivanja sportskog kluba Jadran - 8 jul usvojen kao dan kluba.

Shodno svim donesenim odlukama, izvršena je i promjena statuta kluba, te je statut usaglašen sa istim.

Na osnovu statuta kluba koji jasno uređuje nagrade i prizananja kluba, donesena je odluka o imenovanju počasnih članova kluba, rođenih u periodu 1951 do 1959. godnine i to: Predrag Bato Stanišić, Zoran Zoz Mustur, Boro Mračević, Stanko Zloković, Miodrag Mićo Pavlović, Željko Trle Andrić, Stevan Stevo Spaić, Dušan Duško Sredanović, Veselin Vesko Ćuković, Petar Pero Porobić, Zoran Zojka Ivanovski i Mihalo Pečurica. Dr Đuro Marić shodno statutu kluba je dobio priznanje počasnog predsjednika kluba, s obzirom da funkciju predsjednika kluba uspiješno obavlja punih 15 godina, te da je klub u njegovim mandatima postigao najveće uspijehe i rezultate u svojoj istoriji.

Svojevoljnom odlukom osnivača kluba donesen je zaključak da svi osnivači kluba potpišu izjavu kod notara da se svojevoljno odriču prava na profit i unaprijed pristaju da se sav profit investira u funkcionisanje i unaprijeđenje kluba, te da se u slučaju smrti njihov udio u klubu ne prenosi pravnim naslijednicima već se prenosi na ostale osnivače.

Donesena je i odluka o uređenju fasadnog zida klupskih prostorija ka Šetalištu pet Danica, na način da isti predstavlja zid Jadranaša Olimpijaca na kom će se naći imena svih Olimpijaca koji su ponikli i igrali u Jadranu. Takođe donesena je odluka o organizaciji obilježavanja 60 godina od osvajanja trosturke krune 1959. godine kada su vaterpolisti Jadrana osvojili Prvenstvo i KUP bivše Jugoslavije, a plivačka ekipa titulu prvaka Jugoslavije.

Portal Analitika