Crna hronika

Na granici zaplijenjeno 93 kilograma marihuane

J.B. (33) iz Beograda uhapšen je na Graničnom prelazu Vraćenovići, nakon što su službenici Uprave policije i Uprave carina u pregradama patosa njegove prikolice otkrili 93 kilograma marihuane, za koju se sumnja da je prevozio radi krijumčarenja preko granice i prodaje.

Na granici zaplijenjeno 93 kilograma marihuane
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, nikšićka policija i carinici iz ispostave Vraćenovići su oko 19 časova na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali džip „Mercedes“ ML270, srpskih registarskih oznaka, sa prikolicom „Tema Kar“, koji je vozio J.B.

“Policajci i carinici su uz pomoć specijalističke opreme – videoskopa, otkrili 91 pakovanje marihuana, mase oko 93 kilograma”, navode u Upravi policije.

93-kg-marihuane-gp-vracenovici-1

Obaviješteni su nikšićka policija i Odsjek za borbu protiv droge, koji su izvršili uviđaj.

“Nakon izvršenog uviđaja, droga, vozilo i prikolica, kao i novac u iznosu od 1.500 eura za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog djela, su oduzeti od J.B”, dodaju u crnogorskoj policiji.

J.B. je uhapšen i biće, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Ovo je najveća zaplena narkotika na Graničnom prelazu Vraćenovići u proteklom periodu”, ističu u Upravi policije.

Portal Analitika