Protokol

CG i Švedska da intenziviraju parlamentarnu saradnju i ekonomske odnose

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina, sa kojim je razgovarao o značaju parlamentarnog dijaloga, političkim i ekonomskim odnosima Crne Gore i Švedske, kao i prilikama u zemlji i regionu.
CG i Švedska da intenziviraju parlamentarnu saradnju i ekonomske odnose
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine je naglasio da je rad na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva jedino moguć u institucionalnom okviru, u skladu sa ovlašćenjima građana dobijenim na izborima. Potreba jačanja parlamentarnog dijaloga i odgovornost svih izabranih predstavnika u Skupštini posebno je akcentovana i na juče održanom POSP-u u Evropskom parlamentu u Strazburu .  

Sagovornici su se saglasili da dvije prijateljske države treba da intenziviraju parlamentarnu saradnju, kao i ekonomske odnose posebno u oblasti energetike. 

Vezano za regionalne prilike, predsjednik Brajović je istakao da Crna Gora podržava dijalog u rješavanju svih otvorenih pitanja, uz očekivanje da odluke budu doprinos dugoročnoj stabilnosti regiona. U tom kontekstu, istaknuta je posebna vrijednost multinacionalnog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori.  

brajoviclundin2

 

Portal Analitika