Crna hronika

Zaplijenjene cigarete vrijedne 200.000 eura

Policija je u dvije odvojene akcije zaplijenila cigarete, za koje se sumnja da su bile predmet nedozvoljene trgovine, ukupne vrijednosti 200.000 eura i tom prilikom uhapsile dvije osobe.
Zaplijenjene cigarete vrijedne 200.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Bijelopoljska polcija je juče u mjestu Ravna rijeka, u kombi vozilu pronašli 150 paketa cigarete, vrijednosti 165.000 eura.

„Vlasnik kombi vozila, H.K. iz Rožaja, je lišen slobode i priveden nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Cigarete su predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja“, navedeno je u saopštenju policije.

„Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta SKP-a su prethodno, 12.03.2019. godine, u odvojenoj aktivnosti, a u okviru obavještajnog projekta „Merlin“, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje, lišili slobode M.M, državljanina Republike Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Policijski službenici su prethodno, na GP Dobrakovo, postupajući shodno operativnim podacima, kontrolisali teretno motorno vozilo kojim je upravljao M.M. Kontrolom je u teretnom vozilu pronađeno 1.500 šteka cigareta bez akciznih markica, vrijednosti 35.000 eura“, stoji u saopštenju.

Osumnjičeni M.M. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu. 

Portal Analitika